Foto: Henk Boeve

Sfeervolle verlichting aan Hoofdweg Emst

Emst - De Hoofdweg in Emst heeft sinds begin november sfeervolle straatverlichting. Aan iedere lantaarnpaal hangen de armaturen en lampjes, in totaal zijn dat er vijftig. De sfeerverlichting is een initiatief van Emst Onderneemt. Wie vanuit Epe Emst binnenrijdt, ziet de straatverlichting al ter hoogte van de harpspeelster aan de Eperweg. Dit gaat door tot voorbij De Spar aan de Vaassenseweg. Karin Hertgers van Emst Onderneemt is trots op de sfeerverlichting.

Emst - "In het verleden hadden wij allemaal vlaggetjes hangen aan de lantaarnpalen. Deze waren eigenlijk aan vernieuwing toe. Maar wij wilden wat anders. In ieder geval geen vlaggetjes meer".

Maar wat dan wel? Al snel kwam sfeerverlichting ter sprake. Die werd aangeschaft maar lag eerst in opslag door de vertraging die de herinrichting van de Hoofdweg heeft opgelopen. Twee (oud) Emster ondernemers, Jan Huis in ´t Veld en Rolf Wesselink, hebben de sfeerverlichting begin november bevestigd aan de lantaarnpalen.
De kosten van de sfeerverlichting zijn niet alleen betaald door Emst Onderneemt, maar ook door Emster Belang. En er is een donatie ontvangen uit het Rabofonds. De Gemeente Epe zorgde dat er op op iedere lantaarnpaal steuntjes kwamen om de verlichting te bevestigen, aansluitingspunten en stopcontacten. De sfeerverlichting blijft hangen tot eind februari.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden