Jaap Boch en Willem Veldkamp.
Jaap Boch en Willem Veldkamp. (Foto: Picasa)

Klassieke muziek toegelicht tijdens benefietconcert

Zwolle -  In de Regenboogkerk te Epe is vrijdag 30 november een benefietconcert ten behoeve van het ZWO-project Hulp aan Straatkinderen in Colombia. Jaap Bosch zal geanimeerd vertellen over composities van onder meer Bach, Scarlatti, Clementi, Mendelssohn, Grieg, Debussy, Satie en Mac Dowell. Bovendien zal hij bijbehorende fragmenten op de fraaie vleugel ten gehore brengen.

Klassieke muziek kent humor. Soms is dat duidelijk te horen, maar bij veel passages heb je niet eens door dat er een knipoog gegeven wordt of dat de componist ironische klanken produceert. Natuurlijk kan men gewoon onbevangen luisteren naar muziek of kijken naar een schilderij, maar kundige uitleg erbij verhoogt het kunstgenot. 

Dat gaat vrijdag gebeuren tijdens het benefietconcert. Jaap nodigde Willem Veldkamp uit een bijdrage te leveren aan deze avond. Bosch was goed bevriend met Willems vader en om de herinnering daaraan levend te houden, zullen Jaap en Willem vierhandig vleugelspel ten gehore brengen, iets wat Jaap en Willems vader ook graag deden. Jaap en Willem vertolken ook het prachtige 'Cent mille chansons', nu met Willem op het orgel.

Omdat eind november de expositie 'Muziek in Beeld' voor het laatst te zien is in de expositieruimte van de Regenboogkerk, zal er op deze avond aandacht geschonken worden aan deze veel bezochte tentoonstelling. Dertien fotografen lieten zich inspireren door een instrumentaal werk van Willem. Willem zal in het kort zijn muziek en het werk van de fotografen toelichten. Bovendien wordt op veler verzoek de digitale presentatie getoond waarin beeld en muziek samenkomen.
Jaap Bosch en Willem Veldkamp staan dus garant voor Klassiek met een Knipoog in een boeiend programma vol verrassingen.

Aanvang om 19.30 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor het goede doel wordt gewaardeerd.

Joop de Haan
Meer berichten