Hout Vijf spelt tijdens het jubileumconcert.
Hout Vijf spelt tijdens het jubileumconcert. (Foto: )

Concert voor jubileum Reil-orgel

Wapenveld - Vanwege het tienjarig bestaan van het Reil-orgel in de Hervormde gemeente van Wapenveld is er zaterdag 8 december een concert. Jacob Schenk zal deze avond verzorgen samen met Hout Vijf.

Jakob Schenk is op jonge leeftijd begonnen met het dirigeren van de Urker Zangers. Al op 8-jarige leeftijd kreeg Jacob zijn eerste orgellessen. Hij studeerde hij aan het Conservatorium in Zwolle. Hij slaagde daar voor de vakken orgel, koordirectie en kerkmuziek. Hij is dirigent van het koor De Lofzang uit Heerde, bekend als zanger bij het EO-programma 'Nederland zingt' en ook als panfluitspeler.

Hout Vijf is de combinatie van fluit duo Inger Heij en Rina Nass, samen met trio Laag Riet van Jan Aalbers (hobo/althobo), Peter Linschoten (fagot) en Wim van de Bedem (klarinet/basklarinet). Jan, Peter en Wim komen uit Epe en vormen samen al geruime tijd trio Laag Riet.

De organisatie vraagt geen entree, want wie jarig is trakteert. Het concert begint om 19.30 uur en is in de Hervormde gemeente van Wapenveld, Kerkstraat 2a.

Het orgel is in 982 gebouwd door Orgelmakerij Gebr. Reil uit Heerde voor de Gereformeerd Vrijgemaakte Noorderkerk in Groningen. Door teruglopend ledenaantal werd het kerkgebouw afgestoten en het orgel verkocht aan de Hervormde Gemeente in Wapenveld.

Meer berichten