Dorpskerk Vaassen
Dorpskerk Vaassen (Foto: Wim van 't Einde)

Noodklok voor klimaat

Vaassen -De Dorpskerk in Vaassen luidt zaterdag 1 december met Greenpeace de noodklok voor het klimaat. Niet alleen in Vaassen, maar door het hele land wordt op 200 plaatsen letterlijk de noodklok geluid. Het luiden klinkt vlak voor de internationale klimaattop in Polen en is bedoeld als signaal aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat.

“Wij luiden de noodklok, omdat wij ons ook als kerkelijke gemeenschappen in Vaassen verantwoordelijkheid voelen voor het klimaat", zegt Wim van 't Einde namens een aantal Vaassense kerken. "We willen een leefbare wereld achterlaten voor onze kinderen en dragen daarom ons steentje bij aan deze actie. We hebben het afgelopen jaar gezien wat de effecten kunnen zijn en dat ook wij daar in onze omgeving de gevolgen van kunnen ondervinden. Nog steeds staat het water in onze rivieren laag en is er in de herfst uitzonderlijk weinig regen gevallen."
Van de Sint-Janskerk in Maastricht tot de Westertoren in Amsterdam. Van het carillon in de Grote Kerk in Enschede tot de klokken van één van de oudste kerken van Drenthe in Anloo.

Om twee minuten voor twaalf worden er op bijna 200 plekken in heel Nederland de klokken geluid. Behalve kerken doen ook gemeenten, beiaardiers en moskeeën mee.

Meer berichten