Foto:

Camperplekken met weids uitzicht

Wapenveld - De recreatieve voorzieningen in Wapenveld worden het komend voorjaar uitgebreid met een fraai gelegen camperplek aan de Hogestraat in Wapenveld. Sarry van de Scheer is bijna klaar met de voorbereidingen. Als het in het voorjaar 2019 weer begint te kriebelen bij de camperaars, kunnen ze in Wapenveld terecht op een locatie met een weids uitzicht.

(Door Jan Nitrauw)

Sarry van de Scheer runde jarenlang een bedrijf in machines en apparatuur voor de agrarische sector. Een aantal jaren geleden na de verkoop van zijn bedrijf, vestigde hij zich in de ouderlijke woning aan de Hogestraat. Na even rust begon het ondernemersbloed weer te kriebelen. "We zitten hier op een prachtige locatie aan de rand van de IJsselvallei. Al gauw dachten we na over recreatieve mogelijkheden", vertelt Sarry. Al snel volgde de opening van een Rustpunt en ook kwam het idee op om een camperplek te realiseren aan een nieuw te graven waterplas in open verbinding met de Evergunne. "Het Waterschap Vallei en Veluwe kon zich meteen vinden in het plan. Het levert voor hen weer extra waterberging op. Ook de gemeente ging akkoord en toen kon ik aan de slag", aldus Sarry die dan zelf ook meteen de handen uit de mouwen steekt om zijn plannen te realiseren.

Het graven van de plas leverde meteen een verrassing op. "De Evergunne blijkt vroeger recht getrokken te zijn. Bij het graven kwamen we de oude loop tegen, herkenbaar aan veel verschillende grondsoorten. Dat verklaarde ook meteen de altijd natte plek in dit deel van het weiland", vertelt Sarry. Naast de waterplas, is plaats voor tien campers waarvoor voorzieningen als electra aanwezig zijn. In een schuur bij het Rustpunt werkt Sarry nog aan een sanitaire voorziening met toiletten en douches. Maar in het voorjaar van 2019 moet hij zover zijn dat de gasten ontvangen kunnen worden.

De camperplek aan de Hogestraat is één van de vele ontwikkelingen in de gemeente Heerde als het gaat om verblijfsrecreatie. Die kan leiden tot een behoorlijke groei van het aantal overnachtingen. De Koerberg zit nog in een fase van wederopbouw, De Zandkuil heeft een nieuwe eigenaar, Groot Stokkert wil renoveren en de aanleg van het nieuwe park Ennerveld komt steeds dichterbij. Op 't Oever werd dit jaar een nieuw SVR-camping geopend, de haven in Veessen is vernieuwd en uitgebreid met camperplekken en aan de Stege in Veessen worden lodges en trekkershutten gebouwd. Dat kan allemaal leiden tot een groei van het aantal overnachtingen en dus een hogere opbrengst van de toeristenbelasting. Even leek het er op dat de gemeente Heerde een mogelijke 'kip met gouden eieren' al ging slachten nog voor er een ei gelegd is. Dit door de toeristenbelasting te verhogen van 1 naar 1,50 euro. Maar de gemeenteraad draaide deze volgens de Recron 'idiote verhoging' terug naar 1,10 euro. En daar kan de sector wel mee leven.

Jan Nitrauw
Meer berichten