Standhouders zijn nog van harte welkom op de kerstmarkten in Hattem, Wapenveld en Heerde.
Standhouders zijn nog van harte welkom op de kerstmarkten in Hattem, Wapenveld en Heerde. (Foto: Rond Uit Hattem )

Standhouders welkom op kerstmarkten in Hattem, Wapenveld en Heerde

Hattem / Wapenveld / Heerde - Terwijl Sint Nicolaas bezig is de kinderharten te veroveren, zijn de organisatoren van de kerstmarkten in de regio druk doende met de voorbereiding voor hun evenementen. Zowel in de binnenstad van Hattem en de centra van Heerde en Wapenveld zijn standhouders nog welkom om hun handel aan te bieden aan het publiek.

De kerstmarkt in Hattem waarvan de organisatie in handen is van Rond Uit Hattem zorgt ervoor dat de binnenstad van Hattem vrijdag 14 december vol staat met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen, en op de markt wordt een sfeervol horecaplein ingericht. Natuurlijk zorgt men ook voor sfeervolle muziek en gezellige activiteiten van 14.00 tot 21.00 uur. De kramen worden rond de Grote Kerk geplaatst en op het marktplein wordt een gezellig horecaplein ingericht waar de inwendige mens aan bod komt. Op de markt en door de straten zijn vele muzikale optredens van o.a. de Midwinterhoorn blazers, popkoor Unlimited. Verdere onderdelen zijn een parade van historische fietsen, een lantaarnoptocht en in het stadhuis is een taxateur aanwezig. Maar ook een vrolijke kerstman, een muzikale steltloper en een grappige kerstmannen-act op skies komt u tegen in de winkelstraten van Hattem. Inschrijven voor een kraam of een grondplek, kan via het formulier op www.ronduithattem.nl.

Wapenveld

De kern Wapenveld dreigde dit jaar verstoken te blijven van een kerstmarkt maar hier hebben Wijnand en Mirjam Wagenvoort het voortouw genomen. Deze staat gepland voor vrijdag 7 december van 16.00 tot 22.00 uur op en rond het W.H. van de Pollplein in het centrum van Wapenveld. Activiteiten als een bioscoop in een iglo, rondritjes met de Kerstman in de koets maar ook een springkussen en voetbalspel zijn geregeld. Standhouders kunnen zich opgeven via tel. 06-43855845.

Heerde

Vorig jaar was de vernieuwde opzet van de kerstmarkt in Heerde een groot succes. De enthousiaste reacties zijn voor de organisatie de stimulans dit jaar het gezellige en sfeervolle evenement verder uit te bouwen. Sfeer en beleving door levende Kerststal, optredens van koren en orkesten, een kunstijsbaan voor de kinderen, en een Dickenskoor zijn de trekkers in het programma. Maar ook een sfeervolle verlichte wandelroute voor het publiek waarbij de wandelaars langs sketches uit het kerstverhaal komen, is een bijzonder onderdeel. Dit alles met elkaar verbonden door een gezellige en diverse kerstmarkt. Een bijzonder onderdeel in Heerde is de aanleg van een kunstijsbaan. Op de Brink wordt ook dit jaar weer een kunstijsbaan neergelegd waar men van 12 tot en met 15 december vrij kan schaatsen. De kerstmarkt zelf is op vrijdag december van 14.00 tot 21.00 uur in het centrum van Heerde. Standhouders kunnen zich melden via de site van www.streekevenementenheerde.nl.

Jan Nitrauw
Meer berichten