Martijn Mulder (links) met zijn team van de ploegenachtervolging
Martijn Mulder (links) met zijn team van de ploegenachtervolging (Foto: Miranda Mulder)

Wordt baanwielrenner Martijn net zo groot als zijn oom?

Epe - Martijn Mulder uit Epe werd dit weekend twee keer Nederlands Kampioen op de wielerbaan. Kan hij in de voetsporen treden van zijn oom Teun Mulder, die meermaals wereldkampioen en Olympisch kampioen werd?

Deze vraag is nog veel te vroeg om te beantwoorden vindt Martijn. Hij werd dit weekend kampioen op de onderdelen ploegenachtervolging en teamsprint.

"Het fietsen vind ik erg leuk om te doen. Ik ben nu een jaar of drie serieus aan het wedstrijdfietsen. In de zomerperiode rijd ik op de weg en in de winterperiode ben ik op de wielerbaan te vinden. Een mooie combinatie vind ik zelf."

Daarnaast zit Martijn op het RSG Noord-Oost Veluwe in Epe en volgt hij tweetalig Atheneum. Best pittig geeft hij zelf toe, de combinatie van topsport en leren, maar het gaat goed. Veel structuur en "wat je op school kunt doen, doe ik ook, zo hoef ik thuis minder te doen".

"Verder is de begeleiding en ondersteuning vanuit school uitstekend. Waardoor ik op tijd op de trainingen kan zijn. Momenteel train ik drie keer per week 2 uur en in de weekenden rijd ik vaak wedstrijden."

"Het Nederlands Kampioenschap op de baan afgelopen weekend was erg spannend. We wisten dat met de ploegenachtervolging kans maakten op een podiumplek, maar bij de kwalificaties ging het bijna mis. We konden ons gelukkig nog net plaatsen voor de finales. Na een goede evaluatie was er weer rust in het team en dit resulteerde in de eerste plek."

Bij de teamsprint was het ook erg spannend. De teams 1 en 2 zaten na de kwalificatie erg dicht bij elkaar. In de finale legde Martijn met een snelle opening de basis voor de winnende eindtijd. "Mijn teamgenoot Ryan Gal reed een goede tweede ronde en maakte het daarmee af, waardoor we de winnende tijd hadden. Ik ben erg blij met het resultaat."

"De toekomst? Dat zien we wel. Op dit moment zit ik in de regionale selectie (RTC), waar ik prima word begeleid en kan groeien. Ook de wielrenvereniging (AR&TV de Adelaar, red.) waar ik lid van ben, geeft goede trainingen, waardoor ik nog kan groeien. Ik vind het erg leuk om te doen en het gaat ieder jaar een beetje beter."

"Mijn grote voorbeeld? Roy van de Berg hij is ook een super starter, maar vooral natuurlijk mijn oom Teun Mulder."

Meer berichten