De Kerstlichtjestocht-commissie: vlnr Anja Tuinman, Lianne de Ruiter, Herma Bonsink en Andrea Voskuil.
De Kerstlichtjestocht-commissie: vlnr Anja Tuinman, Lianne de Ruiter, Herma Bonsink en Andrea Voskuil. (Foto: )

Kerstlichtjestocht: een sfeervolkerstverhaal in Heerde

Heerde - Ruim 100 vrijwilligers verzorgen op vrijdag 14 december weer een onvergetelijke Kerstlichtjestocht in Heerde. Van 18.45 tot 20.00 uur starten de deelnemers in groepjes op het plein voor het Raadhuis aan de Dorpsstraat 1. Deelname is gratis.

Tijdens een wandeling, verlicht met behulp van honderden lichtjes, over het Van Meurspark, komen de bezoekers langs sfeervolle tussenstops. Hier boeit, vermaakt en ontroert jong en oud de bezoekers in verschillende sketches die samen het kerstverhaal uitbeelden. Soms indrukwekkend, dan weer ontspannend.

In woord en beeld wordt de reis van Jozef en Maria uitgebeeld in zeven sketches. Tientallen vrijwilligers nemen belangstellenden mee door het kerstverhaal tijdens de Kerstlichtjestocht.

Een commissie bestaande uit vier enthousiaste dames uit Heerde heeft dit evenement vorig jaar met veel plezier georganiseerd. Gesterkt door het succes daarvan zijn ze op herhaling gaan. "Intussen is het draaiboek compleet, de begroting opgesteld, zijn alle rollen en taken ingevuld en de kleding is uitgezocht en verdeeld", melden de vier dames.

Meer berichten