Jan Wigbers uit Hattem legt de laatste hand aan een 19e eeuws interieur van een bakkerswinkel.
Jan Wigbers uit Hattem legt de laatste hand aan een 19e eeuws interieur van een bakkerswinkel. (Foto: Martijn Rodenburg)

Bakkerijmuseum breidt uit

Hattem - Het Bakkerijmuseum Hattem is uitgebreid met een pand aan de Ridderstraat 23, tegenover het museum. De uitbreiding is nodig door toenemende bezoekersaantallen. Ook kreeg het museum een 19e eeuws interieur van een Groningse bakkerswinkel uit een nalatenschap.

Door de groeiende stroom bezoekers, kon de relatief kleine receptie van het Bakkerijmuseum op drukke dagen de vraag nauwelijks aan. Wachtrijen tot ver buiten het museum waren daarvan regelmatig het gevolg. Zeker met regen was dat niet wenselijk.

Toen het pand aan de overkant van de straat te koop kwam, was er een mooie gelegenheid de gewenste uitbreiding te realiseren. Dat komt goed uit, want in de zomer van 2018 kreeg het Bakkerijmuseum onderdelen van het interieur van een bakkerswinkel uit de Groningen uit een nalatenschap. Het gaat onder meer om een tegeltableau met korenbloemen en glas-in-loodramen met bakkerij-afbeeldingen. Aan de hand van oude foto's en documenten is een reconstructie van het winkelinterieur gemaakt onder leiding van Jan Wigbers uit Hattem. Het bakkerswinkelinterieur is ondergebracht in het 'nieuwe' deel van het Bakkerijmuseum.

Joop de Haan
Meer berichten