Foto:

Anytime Fitness Epe opent op 21 januari

Epe - Een nieuw jaar zorgt voor nieuwe voornemens. Bij velen hebben die voornemens te maken met meer sporten, fit worden en een paar kilootjes afvallen. In Epe wordt medio januari een vestiging van Anytime Fitness (Hoofdstraat 70) geopend. Een nieuwe sportschool die het de leden nog makkelijker maakt om die voornemens te bereiken. "Bij ons kun je namelijk 24 uur per dag, zeven dagen in de week sporten. Dat is uniek." Aan het woord zijn vestigingsmanager Dorien Regtering en operationeel manager Laurens Melenhorst.

(door Dennis Dekker)

's Nachts fitnessen? Jazeker, dat kan. Beter nog: er wordt zelfs gebruik van gemaakt, weet Melenhorst. Hij is eveneens manager van de Anytime Fitness-vestiging in Vaassen en ziet dat de laatste incheck van de nacht daar soms rond de 2.15 uur is. De eerste van de vroege ochtend volgt al om 4.30 uur. "Wat als je in de horeca werkt en na je werkdag nog even wilt sporten? Wat als je vrachtwagenchauffeur bent maar voor je eerste rit nog even de gym in wil? Het kan bij ons. De smoes die sommigen hebben ('sorry, ik heb geen tijd om te sporten'), is er bij ons niet meer."

Alle leden bij Anytime Fitness kopen een eigen sleutel waarmee ze het fitnesscentrum in kunnen. "De airco staat altijd aan, de muziek ook, de lichten gaan automatisch aan wanneer je binnenkomt, je kunt douchen nadien en er is een 24-uurs beveiliging systeem waardoor je altijd in een veilige omgeving sport. We willen het fitnessen zo aantrekkelijk en laagdrempelig mogelijk maken." Het blijkt te werken; Anytime Fitness is een snelgroeiende sportketen. "Dat je bij ons altijd terecht kunt, is uniek. Daarnaast is er natuurlijk begeleiding van onze instructeurs", aldus Regtering. "Van 9.00 tot 12.00 uur en van 18.00 en 22.00 uur is er een gekwalificeerde fitnesstrainer te plaatse." In de uren daartussen kun je vrij trainen.

Dat betekent overigens niet dat sporters aan hun lot overgelaten worden. Melenhorst: "Al onze leden krijgen een app waarin de oefeningen haarfijn uitgelegd worden. Die digitale begeleiding wordt zeer gewaardeerd." Bij Anytime Fitness worden er ook verschillende groepslessen gegeven waaronder spinning. "Er is een grote afgesloten ruimte waarin twaalf fietsen staan. Er worden virtuele lessen gegeven en anders behoren live lessen ook tot de mogelijkheden." Uiteraard kun je bij Anytime Fitness kiezen voor een persoonlijke begeleider. "PT of personal trainen is erg populair. Er zijn diverse trainers beschikbaar om om concrete doelen met jou af te spreken of om extra informatie te geven over voeding." Een ander belangrijk aspect? De aanwezigheid van fysiotherapeuten. "Daarvoor werken we in Epe samen met Fysiotherapie Praktijk Dynamiek. Die praktijk beschikt in ons fitnesscentrum over een behandelruimte."

Anytime Fitness Epe wordt 21 januari geopend. Op 4, 5 en 6 én op 11, 12 en 13 januari worden er kortingsweekenden in het pand georganiseerd. "Meld je je dan aan als nieuw lid, dan ontvang je een 'levenslange korting' op de maandelijkse bijdrage voor onbeperkt fitnessen."

Dennis Dekker
Meer berichten