Foto:

Drie prijzen uitgereikt tijdens bruisende nieuwjaarsreceptie in Epe

Epe - De nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Epe is steevast een prachtig ontmoetingsmoment voor vele inwoners van Epe. Naast het samen toasten op het nieuwe jaar, houdt burgemeester Hans van der Hoeve deze middag natuurlijk zijn nieuwjaarstoespraak voor de aanwezigen.

(door Dennis Dekker)

Tijdens de nieuwjaarsreceptie is ook de Vrijwilligersprijs uitgereikt. Juryvoorzitter Leo Eland gaf een toelichting. Vervolgens was het wethouder Jan Aalbers die het beeldje gaf aan Hûlya Akirmak uit Vaassen. Ze maakt zich verdienstelijk voor diverse organisaties (Buurtcafé Vaassen en Eetcafé Epe). "Hûlya is een voorbeeld voor alle vrijwilligers van de gemeente."

Wethouder Robert Scholten bracht bijzondere sportieve topprestaties en maatschappelijke sportinitiatieven onder de aandacht. Hij reikte de Sportprijs en de Heel Epe Beweegt Prijs uit. Jamano Kertokarijo ontving de Sportprijs 2018 en Janny Thomassen kreeg de 'Heel Epe Beweegt Prijs'. Maar liefst 855 mensen brachten hun stem online uit voor de Sportprijs. "Samen met de punten van de jury sleepte Jamano uiteindelijk de prijs voor de meest sportieve topprestatie in de wacht. Jamano is pas 12 jaar en doet aan kickboxen. Hij nam namens sportschool Budo-Blok Kickboxing in Vaassen deel aan de wedstrijden om het Europees kampioenschap. In de jeugdklasse tot 40 kilogram won hij", aldus Scholten. Roberto van Goor en Elmi Roelofsen waren de andere genomineerden.

De Heel Epe Beweegt Prijs is bestemd voor maatschappelijke sportinitiatieven en de mensen die daaraan een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Janny Thomassen won deze prijs. "Janny is leerkracht in de onderbouw van basisschool de Sprenge in Vaassen. Ze verzorgt gymlessen voor alle kinderen, organiseert alle sportactiviteiten en regelt gastlessen. Janny is de grote motor achter alle sportactiviteiten en het grote voorbeeld 'gezonde voeding, gezond gedrag' op de school." De andere genomineerde was Steven Geerts die zich sportief inzet om geld in te zamelen voor de Stichting Kenya Kinderen). "In september is hij één van de deelnemers van Epe Fietst voor Water 2019. Dit is een fietssponsortocht waarmee geld wordt ingezameld voor uitbreiding van het waterproject in Maai Mahiu, Kenya.

De organisatie van Epe On Ice was de andere genomineerde. Jaarlijks trekt het evenement zo'n 10.000 bezoekers waaronder 2.500 basisschoolleerlingen. Scholten: "Epe On Ice is niet meer weg te denken uit de gemeente Epe." Voorzitter Gradus Vos had overigens graag wat willen zeggen toen Scholten de nominatie uitreikte. Vos: "Ik stond op het podium, maar ik doe het niet alleen. Epe On Ice is mede mogelijk gemaakt door ruim 100 vrijwilligers en vele sponsoren. Het bloemetje ga ik dus symbolisch doorgeven aan de oudste vrijwilliger van Epe On Ice: Riek Elskamp. En als we volgend jaar weer genomineerd zijn, dan hoop ik op winst. Of desnoods een fikse reductie van de energiekosten die wij jaarlijks aan de gemeente Epe moeten betalen."

Dennis Dekker
Meer berichten