Wethouder Carla Broekhuis zette met een druk op de knop de nieuwe site online geflankeerd door Ed Zandhuis en Martijn Hospers (r).
Wethouder Carla Broekhuis zette met een druk op de knop de nieuwe site online geflankeerd door Ed Zandhuis en Martijn Hospers (r). (Foto: Jan Nitrauw )

Digitale hulpwijzer voor Sociaal Domein in Hattem is online

Hattem - De wethouders Carla Broekhuis en Martijn Hospers en voorzitter Ed Zandhuis van de Participatieraad waren het maandag helemaal eens. Het trio was unaniem trots op de nieuwe digitale hulpwijzer via de site www.hulpwijzerhattem.nl. Alles wat de gemeente Hattem biedt is nu op één website bereikbaar al blijft de gemeente ook oog houden voor mensen die hun zaken gewoon mondeling willen regelen.

(door Jan Nitrauw)

Op de website kan men terecht voor informatie over allerlei onderwerpen binnen het Sociaal Domein. Denk daarbij aan inkomensondersteuning, mantelzorg, Centrum voor jeugd en gezin, JOGG Hattem, minimaregelingen, Wmo en de Participatieraad. Er wordt niet alleen informatie verstrekt, maar ook doorverwezen naar andere organisaties die mensen verder kunnen helpen. Daarnaast wordt er informatie over een aanvraag en het eventuele aanvraagformulier aangeboden en kan men online een afspraak maken.

Wethouder Martijn Hospers is blij met de nieuwe website: "Alle informatie over zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd en gezin staat overzichtelijk en in begrijpelijke taal bij elkaar op één website. Dat maakt het een stuk makkelijker om een antwoord te vinden op een hulpvraag. Hebben wij het antwoord niet? Dan verwijzen we naar de juiste organisatie."

Ook wethouder Carla Broekhuis-Bonte is blij met de lancering van de nieuwe site: "Op het gebied van werk en inkomen hebben we veel regelingen. Dit zijn met name regelingen voor mensen met een laag inkomen. Ik hoop dat nog meer mensen gebruik gaan maken van deze regelingen. Ze zijn er niet voor niets! Een aanvraag kan nu ook online worden gedaan: wel zo makkelijk. Graag horen we van onze inwoners wat ze van de website vinden. Als u informatie mist of suggesties heeft, dan kunt u dit doorgeven via een formulier op de website, onder het kopje 'contact'."

De gemeente vindt het belangrijk dat de website goed toegankelijk is voor iedereen: ook voor mensen met bijvoorbeeld een visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking. Daarom biedt de website bijvoorbeeld mogelijkheden voor het voorlezen van teksten en het vergroten van het contrast van de kleuren van de website. Daarnaast is de site ook goed te bekijken op een mobiele telefoon of iPad. De beide wethouders gaven aan dat het een dynamische site moet zijn. "Suggesties voor aanvullingen zijn altijd welkom".

Ook voorzitter Ed Zandhuis van de Participatieraad was blij mee met dit nieuwe hulpmiddel voor de inwoners van Hattem. "Het spreekt ons ook erg aan dat persoonlijk contact mogelijk blijft. We zien het ook als ondersteuning voor mantelzorgers die met vragen zitten", zei Zandhuis. Die daarbij liet weten dat de Participatieraad ook werkt aan de opbouw van een website.

www.hulpwijzerhattem

Jan Nitrauw
Meer berichten