Clubkampioen Jelle ter Weene en toerkampioen Sander Pannekoek.
Clubkampioen Jelle ter Weene en toerkampioen Sander Pannekoek.
Sport

De ketting staat dit jaar veertig jaar strak

Emst - Het net begonnen jaar staat voor wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst in het teken staan van het veertigjarig bestaan. Tijdens de druk bezochte nieuwjaarsreceptie bij de Musketiers in Emst maakte voorzitter Bert Albers het voorlopige feestprogramma bekend.

(door Henk Boeve)

Het feestjaar begint op zaterdag 23 maart bij Omnisportcentrum Apeldoorn. Dan wordt voor de leden een clinic baanwielrennen gehouden. Vervolgens is er op zondag 7 april een MTB-tocht elders in het land, de plaats blijft nog geheim.

Zaterdag 18 mei is er een grote feestavond met een topband en diverse andere activiteiten vinden voor de 136 tellende leden plus hun partners van de wielerclub uit Emst.

Voorzitter Albers blikte ook terug op 2018 en keek vooruit naar 2019. Ook dan zullen weer onderlinge tijdritten verreden worden. Zaterdag 19 oktober is er de jaarlijkse Gisola Emster Veldtoertocht. 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst was ook de huldiging van de toer- en de clubkampioen 2018. Dit jaar zijn dat Jelle ter Weeme als clubkampioen en Sander Pannekoek als toerkampioen. Jelle ter Weeme is in december 18 jaar geworden en de jongste clubkampioen sinds de oprichting van Houdt de Ketting Strak op 27 januari 1979.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden