Arend Vinke, de sportverslaggever van Veluws Nieuws die wekelijks de uitslagen van de voetbalteams uit Epe, Heerde en Hattem verzamelt.
Arend Vinke, de sportverslaggever van Veluws Nieuws die wekelijks de uitslagen van de voetbalteams uit Epe, Heerde en Hattem verzamelt. (Foto: )
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Vinke's voetbaluitslagen uit de regio

Regio - Door de winterse periode van deze week werden afgelopen weekend veel voetbalwedstrijden afgelast. Bij alle zaterdagverenigingen in Epe, Heerde en Hattem zijn de wedstrijden afgelast.

Bij de zondagploegen gingen twee wedstrijden door. Dat waren wel twee heel belangrijke. Vv Heerde deed uitstekend werk, zo meldde onze sportverslaggever Arend Vinke. De ploeg won thuis van Asser Boys met 2-1. Dit is de achtste overwinning op rij van de Heerdenaren. De ploeg staat daardoor op de eerste plaats in de tweede periode. In het totaalklassement staat vv Heerde derde op de ranglijst. Raoul Wijenberg en Dennis Calkhoven scoorden de belangrijke doelpunten. De ploeg kreeg een maal geel.

Ook SV Epe deed het voortreffelijk. Het team speelde bij een van de sterkste ploegen in de derde klasse: Sc Lochem. Na een 0-2 achterstand werd het uiteindelijk 2-2. Het werd een prachtige wedstrijd tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst.
Vlak voor rust werd het 2-1. Gerrit Calkhoven kopte, maar deze inzet werd eerst gered door de goalie van Lochem. Die bal werd vervolgens alsnog het net in gekopt door Stefan Lokhorst. Voor Lokhorst was dit zijn 100e competitiedoelpunt. Stefan Lokhorst was sowieso de grote man. Hij maakte ook het tweede doelpunt. Die dikverdiende gelijkmaker kwam in de 73e minuut. Na een voorzet van Frenkie Overmars, zette Lokhorst de stand op 2-2. Zijn totaal daarmee dit seizoen al op 23. Volgens de Veluws Nieuws-sportverslaggever Vinke is dat een onvoorstelbare prestatie. De ploeg uit Epe kreeg geen kaarten.

Sv Wissel speelde niet, maar deed toch goede zaken. De ploeg strikte een nieuwe trainer: William Hulshof. Hulshof speelde jaren bij EZC'84 en was trainer van Wwna. William is overigens ook de schoonzoon van toptrainer Harrie de Graaf (vv Emst). Deze ploegen spelen dit seizoen nog een maal tegen elkaar. Dat zal dan vast gaan gebeuren in een vol stadion.

Topscorers Bokaal: 1. Stefan Lokhorst, SV Epe (23 doelpunten), 2. Jelle Pol, Vios (12 doelpunten).

Fair Play Cup: 1. Vv Emst (19 strafpunten), 2. SV Epe (22 strafpunten), 3. sv Wissel (27 strafpunten), 4. SEH (28 strafpunten).

Dennis Dekker
Meer berichten