Foto:

Hof van Cramer naar locatie tennishal in centrum Wapenveld

Wapenveld - "De keus is gemaakt. De Hof van Cramer gaat naar het centrum van Wapenveld en de locatie die we op het oog hebben is die van de tennishal die ons eigendom is. Daar willen we wonen, zorg en welzijn bij elkaar brengen". Dat meldde wethouder Jan Berkhoff op de goed bezochte jaarlijkse bijeenkomst van de Dorpsraad Wapenveld.

(door Jan Nitrauw)

Wethouder Berkhoff stak zijn enthousiasme voor de verplaatsing van de Hof van Cramer, nu nog gevestigd aan de Putterweg, niet onder stoelen of banken. "Sinds de opening van de pilot Hof van Cramer heeft deze zijn waarde overduidelijk bewezen. De formule werkt, alleen functioneert het gebouw niet. We willen met de verhuizing ook bereiken dat er een vitaal centrum komt met een goed ondernemersklimaat. Dat kan als je een plek hebt waar mensen elkaar ontmoeten. Ik hoop van harte dat Wapenveld dit project gaat omarmen", verwoordde Berkhoff zijn visie.

Volgens de wethouder zijn er goede contacten met partijen uit de eerstelijns gezondheidszorg als artsen en tandartsen, met Triada en de huidige gebruikers van de Hof van Cramer als de bibliotheek. Hij riep partners op om niet te bescheiden te zijn als het gaat om ruimte in het nieuwe complex. "Mijn ervaring is dat er in het begin vaak aarzeling is om mee te doen en men later tot de conclusie komt dat het verstandiger was geweest om meer ruimte te claimen".

De wethouder gaat er vanuit dat men rond de zomer al een hele stap gemaakt kan hebben. De volgende fase is dat het college van Heerde gaat werken aan een bestuursopdracht die voorgelegd gaat worden aan de gemeenteraad. Daarbij leeft bij wethouder Berkhoff nog een droom: "Ik hoop dat we het hele W.H. van de Pollplein met een soort masterplan helemaal af kunnen ronden". Ook het onderwerp 'wonen' staat volgens Berkhoff hoog op de agenda. Hij vroeg daarbij begrip van de samenleving als het gaat om de woonbehoefte. "Biedt elkaar ook de ruimte om te kunnen wonen", was zijn oproep.

Vakantiepark Ennerveld

Volgens architect Philip Vencken die sprak namens opdrachtgever Uniekparken, gaat de ontwikkeling van vakantiepark Ennerveld ook voorspoedig. "Er is inmiddels een conceptvergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet. De verwachting is dat we op korte termijn de formele wijziging van het bestemmingsplan aan kunnen vragen. We zijn erg blij met de positieve medewerking van de gemeente Heerde", aldus Vencken. Ook is een Masterplan gereed dat voorziet in de bouw van een tachtig vakantieverblijven en een hoofdgebouw. Vencken benadrukt dat de opdrachtgevers een kwalitatief hoogwaardig vakantiepark voor ogen staat dat gasloos is en is gericht op de interactie met ondernemend Wapenveld. Hij hoopt op realisering in 2020. Ook kon de Dorpsraad meedelen dat een ander groot project bijna is afgerond. Vanaf medio februari wordt het complex Griftstaete aan de Klapperdijk opgeleverd.

Jan Nitrauw
Meer berichten