Inbrengers kunnen op de reparatie wachten en bekijken hoe een reparatie gedaan wordt.
Inbrengers kunnen op de reparatie wachten en bekijken hoe een reparatie gedaan wordt. (Foto: )

Tweede leven voor kapotte spullen

Wapenveld - In de Hof van Cramer aan de Putterweg 2D in Wapenveld is dinsdag 12 februari weer een repaircafé van 14.00 tot 16.00 uur.
Samen repareren in plaats van weggooien; dat is het idee achter het repaircafé. Het is een gratis toegankelijke bijeenkomst, waar een groep vrijwilligers samen sleutelen aan kapotte spullen.

Wat doet u met u kapotte spullen? Het antwoord van veel mensen zal zijn: weggooien. Producten naar een professionele reparateur brengen kost geld, ook al zou een simpele ingreep genoeg zijn om nieuw leven te blazen in de platenspeler, het kledingstuk waar men aan gehecht is, de stofzuiger of het koffiezetapparaat.
Daarom bestaat het Repaircafé Wapenveld: een duurzaam en sociaal initiatief om spullen samen een tweede leven te geven en de afvalberg te verkleinen. Vrijwilligers die handig zijn met de naaimachine of met hamer en schroevendraaier willen u graag helpen. Inwoners van Wapenveld en omgeving zijn welkom om hun kapotte spullen te komen brengen. De reparatie is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Men kan tijdens het repaircafé ook cartridges en oude mobiele telefoons inleveren. De organisatie verzamelt deze spullen en stuurt ze vervolgens op. De opbrengst hiervan gaat naar de stichting AAP, een Europees opvangcentrum voor apen en inheemse diersoorten.

Joop de Haan
Meer berichten