Een multitouchtafel is een soort reuzetablet in een tafel. Hiermee kunnen volwassenen en kinderen taalspellen, puzzels en educatieve spellen spelen, samen of alleen.
Een multitouchtafel is een soort reuzetablet in een tafel. Hiermee kunnen volwassenen en kinderen taalspellen, puzzels en educatieve spellen spelen, samen of alleen. (Foto: eigen foto)

Multitouchtafels in Bibliotheek Noord-Veluwe

Regio - Bibliotheek Noord-Veluwe heeft zes nieuwe multitouchtafels.

Een multitouchtafel is een soort reuze tablet in een tafel. Volwassenen en kinderen kunnen hierop taalspellen, puzzels en bijvoorbeeld educatieve spellen spelen, samen of alleen. Vanwege deze brede inzetbaarheid heeft de Bibliotheek Noord-Veluwe zes nieuwe multitouchtafels aangeschaft.

In Vaassen is al een multitouchtafel aanwezig, omdat deze tafel veel gebruikt wordt zijn er nu ook tafels bij gekomen in Epe, Elburg, Heerde, Wezep en ’t Harde.

In Epe en ’t Harde staan speciale tafels voor kinderen, Tiny Touch genoemd, met daarop een spellenpakket voor kleuters, waarvan de thema’s aansluiten op de belevingswereld van kleuters. Zo is er bijvoorbeeld een thema over de boerderij en één over wonen.

In Epe, Elburg, Heerde en Wezep is er een grote tafel voor zowel volwassenen als kinderen. Voor volwassenen is er een taalpakket, met bijvoorbeeld spreekwoorden en gezegden, maar ook spellingsoefeningen.

Voor kinderen is op deze tafel een pakket met educatieve thema’s, met bijvoorbeeld tellen, klok kijken en rekenen, en een extra spellenpakket geplaatst.

Met de multitouchtafels kan iedereen op een leuke manier iets leren, samen of alleen.

Meer berichten