Festival Lessons and Carols in Grote Kerk van Epe


Festival Lessons and Carols in Grote Kerk van Epe

EPE - Zondag 18 december wordt in de Grote of St. Maartenskerk van Epe weer het traditionele Festival of Nine Lessons and Carols gehouden en uitgevoerd door Sonare uit Heerde. Het is een levende en gewilde traditie en een mooie voorbereiding op het Kerstfeest. Het Kamerkoor Sonare staat onder leiding van dirigent Daan Dekker en Henk van der Maten bespeelt het Meere-orgel.

Het Festival is een viering, dat in de tweede helft van de 19de eeuw in de Anglicaanse Kerken is ontstaan en nog steeds in Engeland populair en gewild is. In veel landen en plaatsen is het Festival uit Cambridge overgenomen, zo ook in Epe. Centraal staan daarin de Engelse Kerstliederen (Carols), die worden afgewisseld met negen korte bijbellezingen (Lessons). De negen lezingen uit het Oude- en Nieuwe Testament hebben als hoofdthema Gods goede boodschap voor de mens. De teksten en melodieën van de Carols zijn van alle tijden en uit diverse landen, maar ook traditionele Engelse liederen. Bij enkele Carols worden de aanwezigen verzocht mee te zingen. Dit wordt duidelijk in het programmaboekje vermeld.

De Bijbellezingen zijn genomen uit de Nieuwe Bijbel Vertaling en worden door twee lectoren verricht. Het geheel wordt geïntroduceerd en afgesloten door ds Bas Zitman.

Aanvang van het Festival is om 16.30 uur. De ingang aan de Beekstraat is om 16.00 uur open. De toegangsprijs is € 5,00 voor volwassenen. Het is gratis voor jongeren en studenten. Meer informatie zie: www.grotekerkepe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden