Voorleeskampioen Sophie van der Stouwe
Voorleeskampioen Sophie van der Stouwe (Foto: eigen foto)

Sophie van der Stouwe is voorleeskampioen van Epe

Epe - Epe De voorleeswedstrijd in de bibliotheek in Epe is gewonnen door Sophie van der Stouwe van de Hoge Weerdschool. Acht basisscholen uit Epe en Oene deden vorige week mee met de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen lazen er voor in een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Epe zijn Boris Ackema van de Van der Reijdenschool, Mirte Telnekes van de K. Norelschool, Iris Bosch van de Gildeschool, Nan Regterschot van de W.G. van de Hulstschool, Sjoerd Timmerman van De Bongerd, Zola Imla van de Anne de Vriesschool en Lotte de Bruin van de School met de Bijbel Oene.

De winnares wist de jury te overtuigen door haar enthousiaste manier van vertellen. Daarin was Sophie van der Stouwe de beste. Zij las voor uit Juffrouw Pots van Tosca Menten. Sophie gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar ze Epe zal vertegenwoordigen.

De jury werd gevormd door wethouder Visser, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw van Gessel, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Wethouder Visser reikte de beker uit aan Sophie van der Stouwe.

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de W.G. van Hulstschool, met een vrolijke boodschap voor hun kampioen Nan Regterschot. Zij hebben hiermee een boekenbon voor de school gewonnen. Voorlezer Nan Regterschot en haar medeleerlingen gaan daarmee een mooi boek uitzoeken.

Meer berichten