Klankbeeld over vier seizoenen in en rond de Hoogwatergeul

Wapenveld - In februari geven Anja en Jan Neeleman een foto- en videoklankbeeld over de natuur in en rond de Hoogwatergeul van Veessen/Wapenveld gedurende de vier seizoenen.

Dat gebeurt in twee bijeenkomst in de Hof van Cramer aan de Putterweg 2d in Wapenveld. Donderdagavond 21 februari gaat het over de winter en lente, woensdagavond 27 februari over de zomer en herfst.

De Hoogwatergeul is een gebied van ongeveer acht vierkante kilometer met ruimte voor water, maar ook voor bloemen, grazers, kikkers, insecten, reeën en vogels. Het landschap met zijn flora en fauna is nog steeds in ontwikkeling.

Anja heeft in 2018 alle seizoenen gevolgd en veel van wat ze zag met haar camera vastgelegd. Ze was ook in het IJssellandschap tussen het Kloosterbos tot voorbij Veessen, tijdens de hoge en maar ook lage waterstanden. Ze zag prachtige luchten bij de ondergaande zon, dauw en mist in de morgenzon.

In twee klankbeelden worden de bezoekers meegevoerd in een wisselend, weids landschap met ruimte voor planten, vogels en dieren. Ook kunnen ze iets ervaren van de effecten ervan op de maatschappelijke activiteiten in het gebied.

De vertoningen kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden bekeken Inloop is beide avonden vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur start de voorstelling. Einde om ongeveer 21.30 uur.

De voorstellingen zijn gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Joop de Haan
Meer berichten