Foto:

Wethouder Schipper reikt namens Wecycle cheque uit aan Hattemer Oranjevereniging

Hattem - Wethouder Auke Schipper overhandigde dinsdag een cheque van 1.000 euro aan het bestuur van de Hattemer Oranjevereniging (HOV). Hij deed dat uit naam van Wecycle. Het betrof een prijs van de jaarlijkse inzamelactie, waarbij de meeste stemmen uitgingen naar de HOV.

Hattemers steunden dit goede doel massaal door oude elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. Zij konden hiermee punten scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner ontvingen een cheque voor een lokaal goed doel. De goede doelen mogen zelf bepalen waar ze het geld aan besteden.

Wethouder Auke Schipper verraste de HOV tijdens een bestuursvergadering. Bestuursleden Dick Greve, Jan Wildeboer, Hanny van der Zwaan en Aart Streng sr. namen de cheque in ontvangst. Hun dank gaat uit naar alle Hattemers voor het inleveren van de apparaten en de keuze van het goede doel en uiteraard naar Wecycle. "In 2021 bestaat de vereniging honderd jaar", vertelt Dick Greve, "Het bedrag dat we hebben gewonnen gaan we inzetten om dat groots met heel Hattem te vieren".

Wethouder Auke Schipper is enthousiast: "Het is een geweldige prestatie dat we deze cheque hebben binnengehaald met de actie van Wecycle. Dit geeft aan hoe serieus we in Hattem bezig zijn met recyclen. Ik wens de Oranjevereniging veel plezier van deze prijs."

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert. Kijk voor meer informatie over de stichting op www.wecycle.nl.

Joop de Haan
Meer berichten