Dansvoorstelling
Dansvoorstelling (Foto: Cultuurplein Noord Veluwe)

Jazzy dansen in Heerde

Heerde - Dansen je kinderen altijd het hele huis rond? Cultuurplein Noord Veluwe organiseert street- en jazzdance voor kinderen van 8 tot 11 jaar en van 12 jaar en ouder in Heerde. De lessen zijn aan het begin van het schooljaar al begonnen, maar instromen kan nog steeds. De lesdag is voor beide groepen de donderdag.

De dansgroepen combineren de twee dansstijlen en jazzadance in hun lessen. Streetdance is een verzamelnaam van allerlei dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en op middelbare scholen. Streetdance is overgewaaid uit Amerika en is inmiddels overal ter wereld populair. Jazzdance is een vrije manier van dansen, die qua structuur lijkt op het klassieke ballet. De bewegingen en de muziek zijn 'more jazzy' - veel losser. Het hele jaar door verzorgen de dansgroepen verschillende optredens.

De danslessen voor kinderen van 8 tot 11 is van 17.45 tot 18.45 uur, 12 jaar en ouder van 19.00 tot 20.00 uur. De lessen worden gehouden in de Heerd in Heerde. Kinderen kunnen gratis een proefles volgen. De prijs van de cursus is afhankelijk van het moment van instromen. Aanmelden voor zowel de proefles als de cursus is noodzakelijk. Dit kan via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl.

Meer berichten