Foto:

Voorjaar in Bakkerijmuseum Hattem

Hattem - Tijdens de voorjaarsvakantie (van 16 februari tot en met 2 maart) staat het Nederlands Bakkerijmuseum bol van de bakactiviteiten. Bakker Fred vertelt van zaterdag 16 februari tot en met zondag 2 maart hoe er in april een paasbrunch op tafel kan worden gezet.

Met deeg, een schaar, een paar krenten en een ook humor, presenteert de bakker een scala aan paasbroodjes. Wie goed oplet tijdens de show in het museum, kan later thuis broodhaantjes, hazen en vogelnestjes van brood maken.

Extra aandacht is er tijdens de voorjaarsvakantie voor de jeugd, die verkleed als bakker, uitgenodigd wordt om de theorie in praktijk te brengen. Onder leiding van Bakker Martijn en zijn team gaan ze zelf aan de slag. Het resultaat mogen de kinderen mee naar huis nemen.

Naast bakplezier is er voor de jeugd ook een educatieve speurtocht samengesteld waarin de rijke geschiedenis van brood en banket aan bod komt.

Nederlands Bakkerijmuseum is in de voorjaarsvakantie geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

www.bakkerijmuseum.nl

Joop de Haan
Meer berichten