Inlaat hoogwatergeul gaat voor prijs


Het inlaatwerk van de hoogwatergeul is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017.
Het inlaatwerk van de hoogwatergeul is genomineerd voor de InfraTech Innovatieprijs 2017.

Inlaat hoogwatergeul gaat voor prijs

Wie er aan bij wil dragen dat de 'Veluwse Deltawerken' in Veessen de publieksprijs winnen in de InfraTech Innovatieprijs 2017', moet nu zijn of haar stem uit brengen. Dat kan via de website www.cobouw.nl. De winnaar van prestigieuze innovatieprijs wordt op 18 januari in Ahoy bekend gemaakt.

VEESSEN - De combinatie IJsselweide die het grote project tussen Veessen en Wapenveld uitvoert, is bijzonder trots op de nominatie voor deze prijs. Het gaat bij de inzending met name om het inlaatwerk. Deze innovatieve constructie bestaat uit een ruim 800 meter lang bouwwerk waarbij 60 stalen vizierkleppen het water de hoogwatergeul inlaten. Elke klep is 1,20 meter hoog en twaalf meter breed. Hierbij is de keuze gemaakt voor een mobiele bediening van het inlaatwerk. Door de gekozen oplossing zijn voor de bediening slechts twee bedieningsapparaten nodig. In aanwezigheid van dijkgraaf Tanja Klip, werd het geheel onlangs succesvol getest. Uitgangspunt voor het daadwerkelijk gebruik is dat als het water van de IJssel over de gesloten kleppen komt, bij een stand van 5,65 meter NAP, deze open gaan en de geul wordt gebruikt.
 

De Hoogwatergeul Veessen/Wapenveld is onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier en één van de laatste onderdelen die nog afgerond moet worden. De oplevering van de Hoogwatergeul, totale kosten 187 miljoen euro, staat gepland voor medio 2017. Daarvoor vindt al wel een openingsmoment plaats. In de agenda van minister Melanie Schulz is 23 februari hiervoor gereserveerd. Dan komt de bewindsvrouwe naar Veessen. De InfraTech Innovatieprijs is genomineerd in de categorie 'Project innovatie'. Deze prestigieuze prijs is een initiatief van onder meer het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Bouwend Nederland, MKB Infra, Cobouw en andere partners.

Voor de nominatie voor deze prijs is door het Waterschap Vallei en Veluwe, het projectbureau Veessen-Wapenveld en Rijkswaterstaat in samenwerking met Aannemerscombinatie IJsselweide, bestaande uit Boskalis bv en Van Hattum en Blankevoort bv, een filmpje gemaakt. Dat filmpje is te vinden op https://vimeo.com/188016165. Met de InfraTech Innovatieprijs worden organisaties en studenten uitgedaagd om de gebaande paden te verlaten, hun creativiteit en kennis op het gebied van infrastructuur de vrije loop te laten en met slimme oplossingen te komen. Er zijn twee categorieën voor de InfraTech Innovatieprijs 2017: Product innovatie en Project innovatie.
Alle inzendingen zullen tijdens InfraTech 2017 van 17 tot 20 januari 2017 te zien zijn in een speciale galerij op de beursvloer in Ahoy. Behalve de vakprijs wordt in 2017 opnieuw de Cobouw publieksprijs uitgereikt. En daarvoor kan iedereen nu stemmen op www.cobouw.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden