Voorafgaand aan de seizoensopening is er zondag 17 maart een Lenteconcert in kasteel Cannenburch.
Voorafgaand aan de seizoensopening is er zondag 17 maart een Lenteconcert in kasteel Cannenburch. (Foto: GLK)

Groupe Dixx blaast seizoen open in kasteel Cannenburgh

Vaassen - In de aanloop naar het nieuwe seizoen houdt kasteel de Cannenburch zondag 17 maart een zondagochtend concert om de lente te vieren. Het 'kasteelseizoen' start dinsdag 2 april.

Groupe Dixx speelt zondag muziek uit de 18e eeuw. Halverwege die eeuw verschenen er aan de Europese hoven kleine blaasensembles van zes instrumentalisten (hobo of klarinet, hoorn en fagot). Deze ensembles verzorgden de achtergrond muziek bij tuinfeestjes, jachtpartijen en ceremoniële gebeurtenissen.

Toen Keizer Jozef II in Wenen dergelijke ensembles in de eetzaal bij grote banketten wilde hebben, maakte het repertoire een grote vlucht. Groupe Dixx speelt stukken van Carl Stamitz uit die periode en combineert dit onder andere met het werk van de Roemeense componist Georges Enescu uit de 20e eeuw.

Het ensemble is van oorsprong een groep van tien (semi-)professioneel blazers die op projectbasis bij elkaar komen.

Het café in de Gewelvenkelder gaat om 10.00 uur open, waarna het Lenteconcert om 11.00 uur van start gaat in de Ontvangsthal van het kasteel. Na het concert is er tot 13.00 uur de gelegenheid om ook de overige kasteelvertrekken te bezoeken. Wie wil kan de zondagochtend afsluiten met een drie gangenlunch in bij Restaurant 't Koetshuis voor 13,25 euro.

Meer berichten