Van links af Joop Hagen, Frans ter Horst en Jan ten Have bij Caravan Service Ten Have vertellen over de caravancontroledag die 23 maart plaatsvindt.
Van links af Joop Hagen, Frans ter Horst en Jan ten Have bij Caravan Service Ten Have vertellen over de caravancontroledag die 23 maart plaatsvindt. (Foto: )

Eper caravancontroledag op 23 maart

Epe - Is de bodem nog hard? Zijn de banden nog goed? Werken remmen naar behoren, doet de verlichting het? Bij Caravan Service Ten Have aan de Eperweg 31F in Epe houdt men zaterdag 23 maart weer een caravancontroledag. "Caravanbezitters opgelet; er is maar beperkt plek. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en daardoor kunnen er maximaal 25 caravans gekeurd worden. Meld je dus snel aan", aldus de organisatoren Frans ter Horst en Joop Hagen.

(door Dennis Dekker)

Ter Horst uit Epe en Hagen uit Vaassen zijn de vrijwilligers die namens Veilig Verkeer Nederland (VVN) al jaren meehelpen tijdens deze druk bezochte keuringsdag. Ze vertellen over het belang van deze caravancontrole: "Zo'n caravancheck is geen verplichting, maar het is wél een prachtige mogelijkheid om perfect in kaart te brengen wat de status is van jouw caravan."

Jan en Henri ten Have zijn namens Caravan Service Ten Have bij dit initiatief betrokken. Ze vertellen: "Eigenaren krijgen een keuringsrapport waarin eventuele verbeterpunten voor hun caravan staan."

Caravan Service Ten Have bestaat inmiddels drie jaar. Het is nu het tweede jaar dat het Eper bedrijf deze uitgebreide keuringen verricht voor caravanbezitters uit de regio. Vader en zoon Ten Have hebben samen meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van onderhoud en verkoop van caravans en campers. "Naast bodem, banden, remmen en verlichting, controleren we de gasleiding. Verder verrichten we een uitgebreide vochtmeting in de caravan. Ook zetten we de caravan op de brug zodat we hem ook van de onderkant aan een technische controle kunnen onderwerpen. We brengen nauwkeurig in kaart wat er eventueel mis is."

Voor Jan en Henri ten Have is deze caravancontroledag een drukke, maar bovenal leuke happening. "We werken samen met een stel enthousiaste VVN-vrijwilligers. Er staat voor iedereen een bak koffie klaar." Dat onderschrijven Ter Horst en Hagen. "Het is altijd erg gezellig. Maar daarbij heeft Ten Have alles bij de hand om er voor te zorgen dat de Eper caravanbezitters het komende kampeerseizoen weer veilig de weg op gaan."

De caravaneigenaar kan blijven wachten, de keuring duurt zo'n 20 à 25 minuten. De kosten voor deze caravancontrole bedraagt 25 euro. Dat geld gaat naar VVN. Caravan Service Ten Have verricht de keuring kosteloos. Henri en Jan ten Have hierover: "Wij doen dit puur om veiligheid van de caravanbezitter te vergroten. Wanneer er onderdelen of aspecten zijn in ons keuringsrapport die écht aangepakt moeten worden, dan zullen wij dat uiteraard met klem aanraden. We maken dan uiteraard met liefde een vervolgafspraak om het euvel te verhelpen."

Wilt u zich ook aanmelden voor deze caravancontroledag op 23 maart? Wees er dan snel bij en bel naar Frans ter Horst (telefoonnummer 0578-616380) of stuur een mail naar Joop Hagen (email: hagenjoop@hetnet.nl).

Dennis Dekker
Meer berichten