Het Vespucci Kwartet speelt zaterdag 16 maart in De Marke in Hattem.
Het Vespucci Kwartet speelt zaterdag 16 maart in De Marke in Hattem. (Foto: Vespucci Kwartet)

Vespucci Kwartet geeft concert in De Marke

Hattem - Bij de Kunstkring Hattem in de Marke is zaterdag 16 maart een optreden van het Vespucci Kwartet.

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt op podia in Nederland en Duitsland, onder andere op het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn.

Ook was het kwartet live op de radio te beluisteren bij de programma's Opium, Diskotabel en Spiegelzaal.

Tijdens het concert in de Marke in Hattem worden werken ten gehore gebracht van Haydn, Sjostakovitsj en Brahms.

In 2014 bracht het Vespucci Kwartet hun eerste cd 'Debut' uit, met werken van Mozart en Dvorak. In 2015 trad het gezelschap op bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh Museum. In 2016 speelde het Vespucci Kwartet op in een overvol openluchttheater tijdens het Down the Rabbit Festival.

Voor volgend seizoen staan naast de reguliere concerten ook het filmproject 'Kreutzer- sonate', het dansproject 'Prokofiev moves' en de kindervoorstelling 'Nieuwe Kleren van de Keizer' op het programma.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de Bruna aan de Kerkstraat 35 in Hattem, 038 - 4441292 of zaterdagavond aan de zaal. Volwassenen betalen 20 euro, jongeren tot 18 jaar en studenten 5 euro. Meer informatie over programmering en kaarten op de website.

www.kunstkringhattem.nl

Meer berichten