Huygens Vocaal Ensemble zingt in Epe werken van  hedendaagse componisten uit Scandinavië, Baltische staten, Rusland en Noord-Amerika. (foto: Hans van Eerbeek)
Huygens Vocaal Ensemble zingt in Epe werken van hedendaagse componisten uit Scandinavië, Baltische staten, Rusland en Noord-Amerika. (foto: Hans van Eerbeek) (Foto: Hans van Eerbeek)

Huygens Vocaal Ensemble zingt Noorderlicht in Epe

Epe - Het Huygens Vocaal Ensemble presenteert zondag 17 maart het programma Noorderlicht in de Grote Kerk aan de Beekstraat in Epe. In deze concerten staan werken van hedendaagse componisten uit Scandinavië, Baltische staten, Rusland en Noord-Amerika centraal.

Er worden werken uitgevoerd van Kreek, Vasks, Lauridsen, Tormis en Pärt. Verder is er de première van het werk 'Seven Trees' van dirigent Hans Tijssen. Uitvoerende is het Huygens Vocaal Ensemble.

Het koor bestaat uit gevorderde en geschoolde amateur-zangers, die het beste uit zichzelf willen halen. Het koor ziet zichzelf als ambassadeur voor de hedendaagse klassieke muziek maar put ook uit het traditionele repertoire. Naast traditionele concerten onderscheidt het HVE zich door bijzondere programma's met een mix van kunstvormen zoals dans of beeldende kunst, en door afwijkende locaties voor de concerten, zoals musea en parkeergarages.

Dit programma wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent en artistiek leider Hans Tijssen. Zondag 17 maart in de Grote kerk in Epe, aanvang 15.30 uur. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar via de website www.huygensmusic.nl, prijzen tussen 5 en 15 euro.

Meer berichten