Sport

Houdt de Ketting Strak raast over wielerbaan in Apeldoorn

Renners van wielerclub Houdt de Ketting Strak (HDKS) uit Emst fietsten zaterdag op de wielerbaan van Omnisport Apeldoorn. Het snelst waren Jelle ter Weeme, Chris de Ronde en Peter van Grootheest. Zij raasden met snelheden tot 50 kilometer per uur over de baan. 

(Door Henk Boeve)

De clinic was de eerste activiteit van de club vanwege het veertigjarig bestaan. De clinic had de naam Henri Nijboer Baanclinic gekregen, een ode aan de onlangs overleden Henri Nijboer. Hij was vanaf de oprichting lid van de Emster wielerclub. Zijn dochter Riza en zoon Gieze deden mee aan de clinic. Na afloop was oud ploegleider Henk Keller van Sauna Diana, uit Steenbergen, aanwezig om anekdotes te vertellen en vragen te beantwoorden over de tijd dat Henri Nijboer bij zijn wielerploeg fietste.

Daar voor hadden mecaniciens van wielervereniging de Adelaar de baanfietsen afgesteld voor de leden van HDKS. Daarna gaven trainers uitleg en gingen de renners de baan op. Gaandeweg werd de snelheid opgevoerd. De Henri Nijboer Baanclinic werd afgesloten met een ploegenwedstrijd. 

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden