Cultuurplein workshop: Zelf je gitaar repareren


Cultuurplein workshop: Zelf je gitaar repareren

Heerde - Oeps! Een snaar gebroken, of de input van je elektrische gitaar of bas hangt bijna los! Je kunt natuurlijk zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde winkel rennen, maar dat kost je elke keer weer veel geld. Dankzij deze korte cursus bij Cultuurplein Noord Veluwe, centrum voor de kunsten, is dat helemaal niet meer nodig!

‘In deze workshop leer je zelf snaren opzetten, de brug en hals afstellen, solderen van ingang, elementen en potmeters en als je durft zelfs het vlakken van fretten. Net zo lang tot je instrument speelt als een racebaan! Verschillende gitaren komen aan bod, zowel elektrisch als akoestisch met nylon of stalen snaren. Neem je eigen gitaar mee, dan maken we die meteen voor elkaar!’, vertelt Piet Hein Appelo enthousiast.

In 3 lessen van 2 uur leer je van hem een flink aantal technische vaardigheden en ontvang je bovendien een gratis peg-winder en soldeerbout . Neem zelf een combinatietang mee en je kunt aan de slag. Appelo is gitarist en heeft een eigen studio. Daarnaast behoorlijk technisch en heeft in de loop van de jaren het vak geleerd. ‘Het heeft me veel geld gescheeld om alle reparaties zelf te kunnen doen. Als gitaardocent zie ik bijna wekelijks gitaren waar iets aan mankeert en toch weer veel geld voor reparaties moet worden neergeteld. Naast kostenbesparing geeft het erg veel voldoening het om zelf te kunnen.'

De cursus wordt gegeven op dinsdag 17, 24 en 31 januari 2017 vanaf 19.00 tot 21.00 uur in de Heerd aan de Griftstraat 8 in Heerde. De kosten voor de cursus bedragen € 65,- inclusief materialen voor iedereen tot 21 jaar. Volwassenen betalen € 99,- inclusief materialen & btw. Schrijf je in via www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden