Project 'Empowerment vrouwen' in Heerde

Heerde - Wethouder Yasemin Cegerek van Heerde heeft vorige week samen met vrouwenplatform Carree en Lucrato het startsein gegeven voor Empowerment van vrouwen.

Meedoen is belangrijk in de gemeente Heerde. "We werken hard aan een samenleving waar iedereen naar eigen kunnen aan kan deelnemen", zegt wethouder Cegerek. "Veel vrouwen kunnen wel wat hulp gebruiken. Zo willen we vrouwelijke uitkeringsgerechtigden en partners helpen met het vergroten van hun vaardigheden, bij het vinden van een passende baan. Ook hebben vrouwen vaak problemen om naar werk te re-integreren door hun verantwoordelijkheden in hun gezin. Met de empowermentcursus willen we dit bespreekbaar maken".

Uit onderzoek blijkt dat er een groot verschil bestaat tussen mannen en vrouwen in economische zelfstandigheid. Van de laagopgeleide vrouwen is 73 procent economisch niet zelfstandig. Bij laagopgeleide mannen is dit 41 procent. Door de vaardigheden van deze vrouwen te verbeteren, kunnen zij makkelijker aan de slag met een baan, vrijwilligerswerk of een opleiding. Het doel is dat deze vrouwen ook mee kunnen doen in onze maatschappij.

Lucrato verzorgt een traject waarbij onder andere ; In je kracht' wordt gebruikt. Dit is een verkennend traject, waarin vrouwen moeten na gaan denken over hun kwaliteiten, interesses, vaardigheden en toekomstmogelijkheden.

Vrouwenplatform Carree houdt dinsdag samen met de Nederlandse Vrouwenraad in Heerde, een regionale FEM Talk.

Joop de Haan
Meer berichten