Foto:

CMH speelt Queen in Zwolle

Hattem / Zwolle - De Christelijke Muziekvereniging te Hattem (CMH) verzorgt zaterdag 13 april een avondvullend programma in Theater de Spiegel. Het eerste deel van de show staat in het teken van de Queen. Nummers als 'We are the Champions', 'Bohemian Rhapsody' en 'Who wants to live forever' zijn bewerkt tot een symfonie, die het A-orkest zal uitvoeren. Een projectkoor van 75 zangers en zangeressen onder leiding van Hattemer dirigent Hans Tijssen zal hieraan meedoen.

Met hoofdtelefoons kan het publiek individueel afstemmen op één van de solisten, strijkers, een zangeres en twee blazers. Top-pianiste Laura Sandee speelt de solo's in deze symfonie.

De wereldreis die de dirigent van het orkest Carlo Balemans heeft gemaakt eind 2018 heeft hem veel nieuwe connecties opgeleverd en hem geïnspireerd. Zo ook de Spaanse Kaori Neus. Zij heeft een stuk gecomponeerd dat haar première zal hebben in het tweede deel van die avond. Zij heeft Carlo's vlogs gebruikt die terugkomen in het stuk 'The Big Game'. Er kan die avond zelfs gegamed worden.

De blasterbeam (een instrument van vier meter lang) die Hans Tijssen in 2018 bouwde, zal voor het eerst live te horen zijn. Het wordt een mix van video, (volks)muziek, games en improvisatie.

Kaarten en meer informatie via www.cmhattem.nl

Joop de Haan
Meer berichten