Kaartmarathon Sidney and Friends in Emst

Emst Zo'n 55 klaverjassers en jokeraars begonnen zaterdagmorgen aan de kaartmarathon Sidney and Friends Emst. De marathon werd gehouden bij vv Emst aan de Hanendorperweg. De marathon was afgelopen om 18.00 uur, er was toen ruim 700 euro bij elkaar gekaard.

(door Henk Boeve)

De kaartmarathon werd voor de zevende keer gehouden. De opbrengst gaat ieder jaar naar de Stichting Sidney and Friends. Deze zamelt geld in om meervoudig complex gehandicapten in Apeldoorn en omgeving in een huifbed te laten rijden. Ook wordt geld ingezameld voor andere doelen op het gebied van vrijetijdsbesteding voor deze kinderen en volwassenen.

Van ruim 700 euro kunnen veel gehandicapte kinderen twee dagen huifbed rijden. Deze prachtige opbrengst was mede te danken aan de vele sponsoren en aan vv Emst voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Bij het klaverjassen werd D. Stegeman winnaar. Als tweede eindigde mevrouw B. Wiessenberg en derde werd de heer A. Auee. Bij het jokeren werd mevrouw J. Stegeman winnaar. Zij behaalde de minste strafpunten. Als tweede eindigde mevrouw B. Riphagen en de derde prijs was voor mevrouw B. Niekamp. De winnaars mochten een goed gevulde boodschappenpakket mee naar huis nemen.

Dit jaar was er ook een poedelprijs bij zowel het jokeren als het klaverjassen. Bij het jokeren werd deze gewonnen door mevrouw R. Schumacher en de heer H. Wolf bij het klaverjassen. Zij ontvingen een pakje zakdoeken om uit te huilen en een lekker krentenbrood.


 

Joop de Haan
Meer berichten