Vaassens Fanfare Corps geeft kleurrijk concert

Vaassen - Het voorjaar werd zaterdag even naar binnen gehaald in dorpscentrum de Wieken in Vaassen, tijdens het voorjaarsconcert van het Vaassens Fanfare Corps. Dit jaar was het thema van het concert 'kleur', waardoor een gevarieerd boeket aan kleurrijke muziekstukken werd opgevoerd.

Van wit tot oranje en van blauw tot groen, bijna alle kleuren kwamen in muzikale zin voorbij. Bovendien was ook de zaal omgetoverd tot een kleurrijk geheel, waardoor het toegestroomde publiek nog meer in de juiste stemming kwam.

De fanfare, onder leiding van dirigent Patrick Dieperink, opende de avond in stijl met een Koninklijke werk: Van Oranje. Vervolgens liet het Vaassens Fanfare Corps zien en horen dat het wel goed zit met lokaal muzikaal talent in het nummer The Green Hill. Het was namelijk Wouter-Jan van Lohuizen die in The Green Hill een knappe solo wegspeelde op zijn bariton. Met het klassieke werk Elsa's Procession liet de fanfare vervolgens een indrukwekkend stuk horen waarin het verhaal werd vertolkt van de weg die Elsa aflegt in haar witte trouwjurk naar het altaar. Aan het slotakkoord van dit stuk te horen, liep het met Elsa niet goed af.

Vervolgens was het de beurt aan de slagwerkgroep, waarbij instructeur Marcus Wiebenga zijn muzikanten op allerlei verschillende soorten slagwerkinstrumenten liet spelen. Vooral in het nummer Percussion Colours kwam een kleurenpallet aan verschillende instrumenten voorbij. Hierbij was een speciale rol weggelegd voor de solist op de pauk. Het nummer Mombasa had een lekker ritme met een hele 'dikke sound' waarbij de drummer de hoofdlijnen uitzette. Hiermee kwam de slagwerkgroep verrassend uit de hoek.

Uiteraard kwam de jongste jeugd ook aan bod, Kim en Alana lieten met de Blokfluit Rap de hele zaal mee zingen en swingen. Op saxofoon en bugel maakten Noor, Neriah en Indy het feest uiteindelijk compleet, met onder andere het bekende nummer Alle Kleuren van de meidengroep K3. Ook was er ruimte gemaakt in het programma voor de kinderen die meededen aan het scholenproject van de Montessori Sterrenschool Geerstraat in Vaassen. Zij hebben in vijf weken tijd een instrument leren te bespelen en lieten hun ingestudeerde muziek horen aan het publiek. Het plezier spatte van het podium en er werd maar weer eens aangetoond dat samen muziek maken hartstikke leuk is.

Na de pauze werd het programma vervolgd door de fanfare met de twee werken The Woman in White en de Zwaanriddersage. In beide stukken kwam de mooie fanfareklank tot uiting en daarbij werd veel gevraagd van de muzikanten, omdat er naast de technische passages veel afwisselende ritmische aspecten voorbij kwamen.

Omdat het concert in het teken stond van het thema kleur, waren alle secties van het orkest speciaal voor deze gelegenheid uitgedost met fleurig gekleurde tinten in hun outfit. De leden deden zelf vanuit hun stoel op het podium de presentatie van de avond, waarbij leuke anekdotes over henzelf, de sectie of de muziekstukken werden verteld.

Het programma ging verder met een prachtige trompetsolo van Manon van Vemde, in het nummer Yellow van Coldplay. Vervolgens werden nog een aantal wat makkelijk in het gehoor liggende stukken uitgevoerd, zoals Blauwe Ruis en Aan de Kust van de Zeeuwse band Blof, Little Green Bag van de George Baker Selection en de klassieker Nights in White Satin van The Moody Blues. Hiermee kreeg het orkest de handjes op elkaar.

Toen het concert zijn einde naderde sprak voorzitter Wilbert van de Schepop zijn dankwoord uit. Hij benadrukte dat een avond als deze alleen maar kan plaatsvinden door de ondersteuning van diverse trouwe sponsoren en de samenwerking met carnavalsvereniging de Rossumdaerpers en Cavente licht en geluid. Vanzelfsprekend had de fanfare nog een toegift in de tas, waardoor het de avond in stijl afsloot met het bruisende muziekstuk Bad Leroy Brown.

Dit swingende slotakkoord zorgde voor een staande ovatie waarna zowel het publiek als de muzikanten met een gezonde dosis aan muzikale doping huiswaarts keerden.

Joop de Haan
Meer berichten