De deelnemers aan de Stiltewandeling lopen onder meer over de Vuursteenberg. Voordat de wandeling van start gaat zal dominee Hortensius iets vertellen over de bijzondere geschiedenis van de Gaedsbergh.
De deelnemers aan de Stiltewandeling lopen onder meer over de Vuursteenberg. Voordat de wandeling van start gaat zal dominee Hortensius iets vertellen over de bijzondere geschiedenis van de Gaedsbergh. (Foto: )

Gaedsbergh is startpunt voor Stiltewandeling

In Hattem wordt zaterdag 13 april, kort voor de start van de Goede Week, een Stiltewandeling gehouden. Dit keer niet op de avond of de middag maar aan het begin van de dag, met start en finish op de Gaedsbergh.

Hattem - De wandeling wordt georganiseerd door ds. Wim Hortensius en dichter Hans Lambrechts. Het programma ziet er globaal als volgt uit: 8.00 uur verzamelen in de pastorie op de Gaedsbergh 13. Om 8.15 uur start wandeling en rond 10.00 uur afsluiting in de pastorie met koffie, muziek en nog een poëtische bijdrage.

Voordat de wandeling van start gaat zal dominee Hortensius iets vertellen over de bijzondere geschiedenis van de Gaedsbergh en draagt Hans Lambrechts zijn startgedicht voor. Tijdens de wandeling worden inspirerende teksten en nog een tweede gedicht gedeeld, waarna iedereen weer bij de pastorie terugkeert voor de afsluiting.

Er kan, net als vorig jaar, gekozen worden voor geheel of deels in stilte wandelen. Wie slecht ter been is en daarom niet mee kan wandelen kan ook alleen de poëtisch-muzikale afsluiting bijwonen. In dat geval is men welkom vanaf rond 10.00 uur. Aanmelden kan via leerhuis@kpnmail.nl.

Joop de Haan
Meer berichten