Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zaterdag 13 april een wildobservatie-wandeling. (foto: Gerrit van Vemde)
Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zaterdag 13 april een wildobservatie-wandeling. (foto: Gerrit van Vemde) (Foto: Vemdefoto)

Wildkijken op De Dellen

Heerde - Wie samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen herten en zwijnen wil observeren gaat op zaterdag 13 april met hem mee op een wildobservatiewandeling op landgoed De Dellen.

Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij onder andere geweistangen zien. Daarna maakt de groep een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied. De groep blijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot, maar 100 procent wildgarantie is niet te geven. Of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren zoals het weer.

Start is 18.30 uur vanaf de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Deelname kost 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 2,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten.

Joop de Haan
Meer berichten