Twee paashazen en de winnaars van het eieren zoeken met hun prijzen. Al in 1965 werden in de aanloop naar Pasen voor het eerst eieren gezocht de speeltuinvereniging.
Twee paashazen en de winnaars van het eieren zoeken met hun prijzen. Al in 1965 werden in de aanloop naar Pasen voor het eerst eieren gezocht de speeltuinvereniging. (Foto: )

Eieren zoeken bij speeltuinvereniging Emst

Emst In 1965 was het voor de eerste keer dat de Speeltuinvereniging in Emst met de kinderen ging eieren zoeken. En dat het eieren zoeken nog steeds erg populair is in Emst, bleek zaterdag maar weer.

(door Henk Boeve)

Emst - Ruim zestig kinderen hadden zich zaterdagmiddag om één uur verzameld bij de Speeltuin. Het is een traditie dat de eieren niet verstopt worden bij de speeltuin aan de Ds van Rhijnstraat, maar ergens in het bos. Dit jaar was dat anders en dat had zijn redenen, want men wilde ook aanwezig zijn bij de opening van de vernieuwde Hoofdweg. Dus dit jaar werden de eieren verstopt in de Speeltuin en eigenlijk worden er helemaal geen eieren verstopt, nee er worden kleine stukjes hout verborgen.
Na ruim een half uur hadden de kinderen alle plankjes, bedoeld als eieren, gevonden. De plankjes werden ingeleverd en de kinderen ontvingen voor ieder plankje een chocolade paasei.
Ook een traditie is dat de kinderen met hun versierde paashaas onder begeleiding van muziekvereniging Prins Bernhard door Emst trekken. Eindpunt was het plein tussen de Emsterie en garage Riphagen, waar de heropening van de Hoofdweg gevierd werd.

De uitslag van het plankjes (eieren) zoeken:

Groep 0, 1 en 2
Goud:Sammy

Zilver: Yuna
Tamar (2 x)
Aaron
        

Groep 3,4 en 5
Goud: Lieke
Zilver: Isabo
Tessel
Lars
Damian


Groep 6,7 en 8
Goud:Thomas
Zilver: Naomi
Vera (2x)
Thomas
 

Joop de Haan
Meer berichten