Iedereen kon zelfs zonder pijn te voelen brandnetelblaadjes eten.
Iedereen kon zelfs zonder pijn te voelen brandnetelblaadjes eten. (Foto: )

Veel activiteiten op Open Dag bij Dé Buiten BSO

Epe - KOM, Kinderopvang Op Maat, trok vorige week een breed publiek tijdens de Natuurmarkt op de open dag van Dé Buiten BSO van Epe aan de Oude Wiselseweg.

Heel veel kinderen, ouders, grootouders en buurtbewoners hebben zich prima vermaakt met allerlei natuur activiteiten. De Buiten BSO laat zien wat groene kinderopvang inhoudt en hoe goed buiten spelen en natuurbeleving voor kinderen is.

Samen met de kinderen en pedagogisch medewerkers van De Buiten BSO konden de kinderen bootjes maken van boomschors, olielampjes maken van klei, zaadbommen maken voor bijen en vlinders, stokmannetjes maken, pizzaatjes bakken in mini-oventjes, dennenthee drinken met een vers brandnetelblaadje als hapje erbij.

De Bijenvereniging was er ook, met een demonstratie-bijenkast en een imkerpak. Er was een kruidenmevrouw waar de kinderen planten mochten vermalen voor kruiden-EHBO. En ze konden op een pony rijden.

De Buiten BSO - nieuw in Epe - is er voor alle schoolkinderen in Epe, Zuuk en Emst. Er is gratis vervoer vanaf de verschillende scholen.

www.komkinderopvang.nl

Joop de Haan
Meer berichten