Wethouder Robert Scholten sprak mooie woorden tijdens officiële opening van heringerichte Hoofdweg in Emst. (foto: Dennis Dekker)
Wethouder Robert Scholten sprak mooie woorden tijdens officiële opening van heringerichte Hoofdweg in Emst. (foto: Dennis Dekker) (Foto: )

Opening Hoofdweg Emst: 'n mooi feest

Emst - "Nu ís de weg eindelijk open, gooien ze hem weer dicht." Het was een grap die afgelopen zaterdag vaak langs kwam in het dorpscentrum in Emst. De herinrichting van de prominente Hoofdweg had in de ogen van enkele dorpelingen namelijk wel erg lang geduurd. Tijdens de officiële openingshandeling was ook wethouder Robert Scholten eerlijk. "Ja, het project heeft de nodige vertraging gekend. Dat klopt. Maar het resultaat mag er zeker zijn. Ik denk dat iedereen het daar wel over eens is. Een prachtweg van 1400 meter lang. Met een geweldig ontmoetingsplein bij de kerk, met een mooi, ruim Hezeplein voor restaurant De Emsterie. Ik vind het een eer dat ik deze openingshandeling mag verrichten."

(door Dennis Dekker)

Wethouder Scholten knipte een lintje door en het feest kon van start gaan. Kosten nog moeite waren gespaard. Twee livebands, diverse kraampjes met hapjes en drankjes (uiteraard voorzien door Emster ondernemers) en er stond zelfs een hele trits oldtimers te blinken op de Hoofdweg. Het feest ter gelegenheid van deze Hoofdweg was er in de eerste plaats om de dorpelingen te plezieren, aldus de organisatoren Raymond Peelen, Taco Hoppener en Arnoud Riphagen. "We willen iets terug doen voor ons dorp. Alle Emstenaren zijn hier dus ook uitgenodigd om samen een mooi feest te vieren."

Op het Hezeplein stond een enorme horecatent opgesteld van waaruit de bands No Brakes en Dit Is De Band hun optredens gaven. Daarnaast zorgde het Oldtimers Genootschap voor Goede Doelen (OGGD) er voor dat diverse leden hun opgepoetste klassieker kwamen tonen. Jan van den Vlekkert en Rolf Wesselink regelden namens deze oldtimerclub zelfs dat wethouder Scholten in een glimmende Ford Mustang over de Hoofdweg getoerd werd. "We vinden het erg leuk om onze auto's tijdens dergelijke evenementen te laten zien. We krijgen daar geld voor en besteden dat geld vervolgens één op één aan tripjes met mensen die een leuke toerrit in onze oldtimers verdienen. We bieden hen dan meteen ook een gratis lunch aan." Diverse partijen zijn al eens in zo'n klassieker gestapt, vertelt het OGGD-duo. "We hebben mantelzorgers wel eens een leuke middag bezorgd, maar ook mensen met een beperking of vrijwilligers van De Zonnebloem toerden wel eens met ons mee."

Ook muziekvereniging Prins Bernhard was bij deze bijzonder feestelijke middag betrokken. Als musicerend marcheerde het stel vlak voor de officiële openingshandeling over de Hoofdweg. Na Scholtens speech zochten vele Emstenaren de gezelligheid van de feesttent op. Taco Hoppener, Arnoud Riphagen en Raymond Peelen hierover: "We hebben zeer bewust behoorlijk uitgepakt voor Emst. Daarbij is de samenwerking met alle ondernemers uit Emst gezocht. Iedereen heeft op die manier de kans gekregen om mee te helpen om dit feest tot een succes te maken. Ons credo is namelijk altijd geweest: 'voor en door Emstenaren!"

Dennis Dekker
Meer berichten