Een repair café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar (samen) kleding, elektrische apparaten, speelgoed worden gerepareerd. Bijvoorbeeld een naaimachine.
Een repair café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar (samen) kleding, elektrische apparaten, speelgoed worden gerepareerd. Bijvoorbeeld een naaimachine. (Foto: Ton Hulsebos)

Aandacht voor fietsen in Repair Café Wapenveld

Wapenveld - In de Hof van Cramer is dinsdag 14 mei van 14.00 tot 16.00 uur weer een repair café in. Inwoners van Wapenveld en omstreken kunnen er terecht met kapotte spullen.

Een repair café is een gratis toegankelijke bijeenkomst waar (samen) kleding, elektrische apparaten, speelgoed en wat al niet, worden gerepareerd. Bezoekers kunnen kapotte spullen met eventueel de vervangende onderdelen meenemen. Dit keer is er extra aandacht voor kleine fietsreparaties, zoals kettingspannen, fietscomputer installeren, een lamp maken. Vrijwilligers staan klaar, alleen noodzakelijke materiaalkosten worden doorberekend. Verder is de entree helemaal gratis. Wie niets heeft om te repareren, kan langskomen voor een kop koffie of thee.

Achterliggende gedachte is dat ontzettend veel wordt weggegooid. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Het repair café wil mensen op een andere manier leren kijken naar hun spullen te kijken en er opnieuw de waarde van in te zien. Ook wil het repair café laten zien dat repareren leuk is, en vaak ook heel makkelijk.

In het repaircafé is gereedschap aanwezig. De toegang en een kop koffie is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Meer berichten