Een van de foto's van Renate van der Heijden.
Een van de foto's van Renate van der Heijden. (Foto: Renate van der Heijden)

Lezing over kinderfotografie

Epe - Renate van der Heijden houdt woensdag 8 mei om 19.30 uur een lezing over kinderfotografie in De Ring in het gemeentehuis Epe.

Sinds Renate van der Heijden zelf moeder is van twee dochters, is het fotograferen van kinderen haar steeds meer gaan trekken. Na het halen van haar diploma Vakfotografie, is ze vooral kinderen blijven fotograferen. "Een beeld is voor mij pas compleet als er een kind op staat", vindt ze. Op dit moment houdt ze zich vooral bezig met het fotograferen van kinderen op scholen en kinderopvangcentra.

Met het fotograferen van kinderen gaat ze steeds een stapje verder. "In het begin was ik tevreden als een kind er leuk op stond. Maar nu blijf ik zoeken naar beelden die emotie oproepen als je er naar kijkt."

Ze houdt ervan om te werken in een specifieke omgeving en laat ze de kinderen zoveel mogelijk hun gang gaan. Haar beelden zijn veelal in haar eigen woonomgeving gemaakt, maar ook in landen die ze bezocht heeft. Twee van haar beelden, gemaakt in Frankrijk, werden genomineerd voor een fotografieprijs, waarvan het werk 'Chaises' een Fotografie Award won.

De lezing is vrij toegankelijk.

Voor en na de lezing op 8 mei, is de jubileumexpositie te bekijken. Deze is nog te zien tot en met 17 mei.

www.deringepe.nl

Joop de Haan
Meer berichten