Hendik uut de Veldsiet en Driekus uut de Horsthoek onthulden het raadsel voor het zichtbaar verraste college. Foto: Tineke Dijkink
Hendik uut de Veldsiet en Driekus uut de Horsthoek onthulden het raadsel voor het zichtbaar verraste college. Foto: Tineke Dijkink (Foto: Tineke Dijkink )

Visit Heerde trekker toeristische kar

Door de redactie

Presentatie naam en magazine

Vorige week woensdag werd het raadsel van het vraagteken onthuld dat door Wij zijn Heerde in de publiciteit was gebracht. Het antwoord zou woensdag 30 april exact om 12.00 uur op het Raadhuis bekend worden gemaakt. Dat antwoord werd gegeven door Hendik uut de Veldsiet en zijn compaan Driekus uut de Horsthoek: Visit Heerde is de nieuwe naam voor wat tot dan toe 'Wij zijn Heerde' was.

Heerde - Hendik en Driekus trokken vooraf met prikkelende teksten vanuit het centrum naar het Raadhuis: wat had het vraagteken te betekenen? Was het de start van de renovatie van het Raadhuis? Werd Wapenveld een zelfstandige gemeente of zou Heerde fuseren met Epe en Hattem? Niets van dat alles dus: het ging om de nieuwe naam Visit Heerde zo maakte Hendik aan het college bekend nadat een heraut om aandacht had gevraagd. De nieuwe naam van Wij Zijn Heerde is per 1 mei Visit Heerde.

"Deze nieuwe naam geeft niet alleen veel beter aan waar de stichting zich mee bezighoudt, namelijk mensen oproepen om de gemeente Heerde te bezoeken, maar de naam zelf is ook al veel uitdagender", aldus voorzitter Frank Drost in de raadszaal tot het college en tientallen belangstellenden. Ook is er een nieuw logo. Een hert dat verwijst naar de Veluwe en het golfje eronder dat verwijst naar de vele waterwegen in de gemeente, zoals het kanaal, de weteringen, beken, sprengen en de IJssel. Juist de IJssel en ook het Heerderstrand maken Heerde onderscheidend van andere Veluwe gemeenten. "De nieuwe website visitheerde.com is over enkele weken in de lucht", vertelde Drost.

Visit Heerde Magazine

In de raadzaal werd door voorzitter Frank Drost het nieuwe uitgebreide evenementenprogramma voor 2019 toegelicht en werd het eerste exemplaar overhandigd van het "Visit Heerde Magazine" aan burgemeester Jacqueline Koops. Dit magazine werd die dag ook bezorgd bij alle huishoudens in de gemeente Heerde en wordt gratis verstrekt aan alle bezoekers en toeristen van onze gemeente. In de Toeristen Informatie Punten in Heerde, Veessen en Wapenveld liggen deze klaar.

Samenwerking

Daarnaast kondigde voorzitter Frank Drost aan dat nadrukkelijker dan ooit samenwerking met andere gemeenten wordt gezocht. Zo komt op 29 mei de nieuwe wandelkaart uit voor Epe, Heerde en Hattem en wordt op 17 mei de fietsroute Rondje Pontje Wijhe – Heerde – Olst gepresenteerd. Op 6 juli en op 24 augustus wordt de samenwerking gezocht met de Ondernemersvereniging Heerde voor de organisatie van Beer, Blues & BBQ en op Open Monumentendag wordt een nieuwe muzikaal evenement georganiseerd samen met Rotary Hattem-Heerde. Visit Heerde richt zich op de toerist en recreant, waarbij natuurlijk ook de eigen inwoners van de gemeente recreanten zijn. De hoofdoel is Heerde te promoten en de lokale economie een stevige impuls te geven.

Meer berichten