De eerste band die optreedt tijdens de CPE-zomeravondconcerten is Flor de Amor. Ze spelen 20 juni in Epe.
De eerste band die optreedt tijdens de CPE-zomeravondconcerten is Flor de Amor. Ze spelen 20 juni in Epe. (Foto: Gerdien Wolthaus Paauw)

Programma Cultureel Platform Epe

Epe - Stichting Cultureel Platform Epe (CPE) is een brede culturele organisatie voor de gemeente Epe en omstreken. Gedurende het hele jaar wordt door een enthousiast team van vrijwilligers een divers en geïntegreerd aanbod aan culturele activiteiten en verschillende disciplines gerealiseerd. Naast klassieke concerten, theatervoorstellingen en de pleinmarkt voor kunst, cultuur en welzijn, zijn dat de welbekende zomeravondconcerten. Die laatstgenoemde concerten zijn weer aanstaande. Op 20 juni, 11 juli, 8 augustus en 29 augustus zijn er op uiteenlopende locaties, zeer diverse concerten gepland.

Zo speelt Flor de Amor op 20 juni op de boerderijcamping 't Vemdebroek. Flor de Amor laat naar eigen zeggen 'Argentijnse tango's, Cubaanse bolero's en eigen Spaanstalige liederen doorklinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes'. Op de website schrijft Flor de Amor zeer beeldend over hun aanpak van de optredens. Zangeres en gitariste Sandra Coelers bijvoorbeeld, raakt 'de snaren van het gevoel met haar expressieve, warme en wendbare stem'. Contrabassiste Marlon van Mook laat de band 'treinen als een stoomlocomotief'. Fluitiste Marjolein Kempen 'blaast met haar klankimprovisaties het zoete imago van haar instrument omver en accordeonist Fried Manders speelt volle maan en sterren van de hemel'. Tangata brengt 11 juli Argentijnse tangomuziek naar Hoveniersbedrijf Van Triest. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstellingen van Tangata een feest voor oor én oog.

Het welbekende NJO-concert dat het CPE jaarlijks naar Epe haalt, wordt dit keer op 8 augustus gegeven door het koperkwintet PentaQ. Deze jonge professionele musici uit België en Nederland, hebben een divers programma ingestudeerd met (klassieke) werken van Dvorak, Fauré, Händel, maar ook van George H. Goodwin en Irving Berlin. Ze spelen bij Anna's Hoeve aan de Molenweg 80. Het laatste zomeravondconcert van dit jaar wordt op 29 augustus gegeven bij De Aardbeientuin in Oene. De formatie Najwa (vrij vertaald uit het Arabisch als 'recht uit het hart') speelt dan eigen composities en arrangementen van bestaande stukken van onder andere Nizar Rohana. Ze noemen het zelf 'nieuwe klankwerelden die kunnen ontstaan wanneer je je eigen muzikale cultuur en traditie opent naar iets heel anders dat je inspireert om op zoek te gaan naar het ongehoorde, je eigen geluid'.

Het CPE is overigens op zoek naar nieuwe bestuursleden. Ze hebben naar eigen zeggen 'dringend versterking nodig'. Zowel de functie van penningmeester als (binnenkort) de functie van voorzitter zijn vacant. "Wij zoeken vrijwilligers die ons bestuur komen versterken. Wij denken aan mensen met affiniteit voor kunst en cultuur, bestuurlijke ervaring, communicatieve vaardigheden en financieel inzicht. Ervaring met fondsen- en subsidiewerving is gewenst." Info: www.cultureelplatformepe.nl

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden