Foto:

Bloeiende aquarellen

Hattem - Het Anton Pieck Museum stelt sinds zondag de kleurrijke werken tentoon van botanisch kunstenaar en één van de bekendste illustratoren van Nederland: Janneke Brinkman-Salentijn. Met de tentoonstelling 'Pluk het seizoen! De Vier jaargetijden in bloei' wil Brinkman-Salentijn bezoekers inspireren om te genieten van wat de vier seizoen te bieden hebben.

De liefde voor de natuur is de grote drijfveer van Janneke Brinkman-Salentijn. Al meer dan 25 jaar weet zij het fijne en kwetsbare van de natuur treffend via de transparante kleuren van haar aquarelverf over te brengen. Met haar tentoonstelling brengt ze een ode aan harmonie en schoonheid in de natuur. Ze wil bezoekers inspireren om te ervaren wat echt de moeite waard is en zich openbaart in de kwetsbaarheid van de bloemen en planten om ons heen.

De tentoonstelling 'Pluk het seizoen! De vier jaargetijden in bloei' is te zien in het Anton Pieck Museum in Hattem van 12 mei 2019 tot en met 31 oktober 2019. Tickets zijn verkrijgbaar voor volwassenen: 7,50 euro, kinderen 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro.

Janneke Brinkman-Salentijn schildert al meer dan 25 jaar bloemen en planten. Haar werk is te zien op producten zoals stationery, serviezen, postzegels en ze maakte vele jaren columns voor de Margriet. Sinds eind 2015 heeft ze een maandelijkse column in Max Magazine.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden