Andreas Leha en Kees Lavooij voor Dorpskerk Vaassen. Ze gaan met bezoekers van de bijeenkomst in gesprek over de betekenis van Pinksteren.
Andreas Leha en Kees Lavooij voor Dorpskerk Vaassen. Ze gaan met bezoekers van de bijeenkomst in gesprek over de betekenis van Pinksteren. (Foto: Wim van 't Einde)

Bijeenkomst 'Wat betekent Pinksteren eigenlijk?'

Vaassen - In Daams’ Molen wordt dinsdag 21 mei een avond gehouden over de betekenis van Pinksteren. Kees Lavooij en Andreas Leha zullen als voorgangers uit Vaassense kerken met de aanwezigen in gesprek gaan.

De avond is de derde in een serie avonden over de betekenis van kerkelijke feestdagen. Elke avond kan apart gevolgd worden.

Pinksteren is een lang weekend in het voorjaar en het wordt steeds mooier weer. Ideaal dus voor een weekend weg. Maar wat betekent Pinksteren nu eigenlijk binnen de christelijke traditie, wat is de bron en diepere betekenis?

De voorgangers constateren dat mensen enerzijds steeds minder weten van Pinksteren en anderzijds dat er ook meer belangstelling voor komt. De drempel om voor deze informatie naar een kerk te komen is wellicht te hoog en daarom is gekozen om deze avonden op neutraal terrein te houden.

Alhoewel deze avond vooral bedoeld is voor mensen die geen of niet veel kerkelijke binding hebben, zijn ook degenen die meer kerkelijk betrokken zijn welkom.

De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt gehouden in Daams’ molen aan de Jan Mulderstraat in Vaassen.

Aanmelden bij ds. Lavooij (ds.lavooij@gmail.com of 0578-842460). Deelname aan deze avond is gratis.

Meer berichten