Het team van cbs De Parel in Wapenveld.
Het team van cbs De Parel in Wapenveld.

De Parel Wapenveld gaat voor betrokken ouders

Wapenveld - Het team van Christelijke basisschool De Parel in Wapenveld zet in op ouderbetrokkenheid. Hiertoe namen zij deze week deel aan de workshop 'Kick-start Ouderbetrokkenheid op school'.

Een ondersteunend initiatief van de gemeente Heerde en het Centrum van Jeugd en Gezin. De ambitie van dit initiatief is een sterke pedagogische basis realiseren voor alle kinderen in de gemeente, in samenwerking met hun ouders.

Opvoeden is niet alleen een taak van ouders, maar een gedeelde verantwoordelijkheid van alle volwassenen in het leven van kinderen, zo meent Marleen Witteveen, coördinator van het vernieuwende project 'Ouderbetrokkenheid Gemeente Heerde'. Bij ouderbetrokkenheid gaat het niet alleen om activiteiten van ouders, maar ook om die van het consultatiebureau, het kinderdagverblijf en de school. Het gaat om het uitgangspunt dat ouders en professionals als gelijkwaardige partners met elkaar optrekken, met als gemeenschappelijk doel het optimaliseren van de leefomgeving en ontwikkeling van hun kind.

"Ook in onze schoolvisie is ouderbetrokkenheid een belangrijk speerpunt. Dit thema sluit goed aan bij ons motto dat wij onderwijs willen aanpassen aan het kind en niet het kind aan het onderwijs", zegt Hermien van Gelder, directeur van CBS De Parel. De workshop 'Kick-start Ouderbetrokkenheid op school', heeft haar team praktische handvatten geboden om samen met ouders een werkbare, eigen invulling te geven aan ouderbetrokkenheid.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden