Scholen goed vertegenwoordigd
Scholen goed vertegenwoordigd (Foto: Henri Elskamp)

De paden op, de lanen in tijdens avondvierdagse WIOS

Epe - Wandelsportvereniging WIOS Epe houdt van dinsdag 21 tot en met vrijdag 24 mei de Avondwandelvierdaagse in Epe.

De start is vanaf MFC Kleurrijk De Buurthoeve aan de Wachtelenbergweg 19. De te lopen afstanden zijn vier maal 5 kilometer of 10 kilometer. De voorinschrijving is op woensdag 15 mei van 19.00 tot 20.00 uur in het verenigingsgebouw aan de Lohuizerweg 18 te Epe. Dit voorkomt lange wachttijden op de openingsavond, dinsdag 21 mei. Voorinschrijven is 50 cent goedkoper, deelnemers betalen dan 4,50 euro.

De deelname staat open voor een iedereen vanaf 4 jaar. 

Ook dit jaar rekent WIOS op een deelname van meer dan 1.000 wandelaars. De basisscholen in Epe, Oene en Emst zijn goed vertegenwoordigd.

Inschrijven op dinsdag 21 mei, de openingsavond kan van 18.00 tot 19.00 uur bij de startaccommodatie, De Buurthoeve aan de Wachtenbergweg 19 in Epe. Het inschrijfgeld bedraagt voor alle leeftijden dan 5 euro. 

De 5 kilometertocht start om 18.45 uur. De 10 kilometertocht start van 18.30 tot 19.00 uur. Vrijdag mag alles starten vanaf 18.15 uur in verband met de intocht en defilé.

Met de fusie, sinds 1 januari 2015 van de twee landelijke wandelsportbonden NWB en KNBLO-NL tot de KWBN kwamen er ook totaal nieuwe medailles. Beide bonden hadden verschillende reeksen medailles. De nieuwe medailles zijn op voorraad voor de nummers 1 tot en met 25. Daarboven wordt nog de oude serie gebruikt. We hebben nog een kleine voorraad van de oude serie van de nummers 5 tot en met 25. Individuele wandelaars die graag de oude serie af willen maken, dan kan dat zolang de voorraad strekt.

Het parkeren van fietsen en auto's dient te geschieden bij de Sportvelden van SV Epe en Cialfo. Volg hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de borden.

De medische verzorging is alle vier de avonden in handen van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Epe/Heerde.

Op vrijdag 24 mei is de traditionele intocht plaats van alle deelnemers door het centrum van Epe, waarbij vanaf het bordes van Huis der Gemeente het defilé wordt afgenomen. Het opstellen en verzamelen van de wandelaars en muzikanten zal weer plaatsvinden bij de Nieuwe Wisselse School, hoek Oude Wisselseweg/Enkweg tussen 19.30 en 20.00 uur. Om 20.00 uur precies vertrekt de optocht. 

Muzikale medewerking zal dit jaar verleend worden door de muziekverenigingen Vriendschap Oene & Prins Bernhard uit Emst. Verder is aanwezig dweilorkest de Graapendealers uit Terwolde. Zij zullen de wandelaars marcherend begeleiden. Op het bordes van het Huis der gemeente is vanaf 19.45 uur de Kon. Harmonie Epe present voor een muzikale noot.

De vereniging roept zoveel mogelijk mensen op, om vrijdagavond naar het centrum van Epe te komen om deze 1200 koppige kleurrijke stoet van wandelaars en muzikanten te aanschouwen. Om 20.00 uur precies vertrekt de stoet via Enkweg - L.A. Korte Enkweg - R.D. Elisabeth Poststraat - R.A. Bongerdplein - R.D. van Zelmstraat - R.A. Emmastraat - L.A. Hoofdstraat - R.A. Markt - R.D. Stationstraat - L.A. tussen de Markthal en Lindehove door, langs de DekaMarkt– naar het gemeentehuis voor het bordes langs - L.A. Parkweg - R.D. Slathstraat - L.A. Vlijtweg - R.D. Officiersweg - R.A. Wachtelenbergweg – R.D. naar het Schoolplein Hoge Weerdschool. Afmelden en herinnering ophalen.

Wie bewoners van verzorgingshuizen in een rolstoel wil duwen kan contact opnemen met J.P.G. Loogman, Colijnstraat 29 te Epe, 0578 - 616404.

Meer berichten