Acht leden die vanaf de oprichting lid waren van Houdt de Ketting Strak werden zaterdagavond gehuldigd tijdens het jubileumfeest.
Acht leden die vanaf de oprichting lid waren van Houdt de Ketting Strak werden zaterdagavond gehuldigd tijdens het jubileumfeest. (Foto: )

Feestavond Houdt de Ketting Strak

Emst - Wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst hield zaterdag een feestavond in de Hezebrink voor het veertigjarig bestaan. Zo'n 140 leden en partners kwamen op het feest.

(door Henk Boeve)

Voorzitter Bert Albers opende de avond en huldigde acht leden die vanaf de oprichting lid waren: Willie van Essen sr, Willie van Essen jr., Henk Jacobs, Roef van de Beek, Kor Stegeman, Gerrit de Groot, Wim Veldhuis en Henk Boeve. Daarna verhuisden de feestgangers naar de feestzaal, die versierd was met wielerkleding, racefietsen en wielerhelmen van veertig jaar geleden.

Behalve het optreden van een live band werd er een rondje ouderwetse bingo gespeeld.

Ook werd er een wedstrijdje gehouden met een hometrainer. De bedoeling was om in twee minuten een zo´n groot mogelijke afstand af te leggen. Uiteindelijk ging Robert Leusink met de grote beker naar huis, hij legde een afstand af van 3.750 meter.

Bijzonder was de onverwachte toespraak van Ineke Tellegen. Zij was veertig jaar geleden de uitbaatster van café van de Schepop, thans de Emsterie, waar Houdt de Ketting Strak werd opgericht. In haar toespraak ging Ineke terug naar het verleden tot grote hilariteit van de aanwezigen. Een prachtige toespraak. De grote feestavond werd in de kleine uurtjes afgesloten met koffie en een hamburger.

Joop de Haan
Meer berichten