Foto: N. Regterschot

Nederlans kampioenschap schooldammen in Heerde

Heerde - Damclub Eye-T Webdesign / OG Wapenveld heeft het NK schooldammen voor welpen naar Heerde gehaald. Op zaterdag 25 mei komen de beste schooldammers tot en met groep 6 naar MFA De Heerd. Een team van CBS De Parel uit Wapenveld wist zich te plaatsen en een team van De Goede Herder school staat reserve, mocht er een school uitvallen. Het begint om 10.45 uur.

Kinderen in groep drie tot en met acht op de basisscholen in Heerde en Wapenveld hebben het hele jaar door gedamd. Sommige kinderen maakten kennis met het dammen, anderen konden hun ervaring van de vorige jaren laten zien.

Doordat vrijwilligers van de damclub dit al een aantal jaren actief op de scholen begeleiden, worden de leerlingen steeds beter. CBS de Parel wist zelfs door te dringen tot de finale van het NK schooldammen Welpen (leerlingen tot en met groep 6).

Om dit succes te vieren heeft damclub Eye-T webdesign / OG Wapenveld de organisatie van dat NK op zich genomen. Op 25 mei zullen er honderd leerlingen met ouders en begeleiders uit heel Nederland naar Heerde komen om uit te vechten welke basisschool de beste van Nederland is.

Ook de Goede Herder School uit Wapenveld heeft nog kans om mee te doen, zij staan op de reserve lijst. Toeschouwers zijn van harte welkom in MFA de Heerd in Heerde. Verwacht wordt dat de eerste zet gedaan zal worden om 10.45 uur.

Joop de Haan
Meer berichten