De Kunstmarkt - Een wereld van kunst in Hattem trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land.
De Kunstmarkt - Een wereld van kunst in Hattem trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. (Foto: )

Beeldhouwersgilde op de Kunstmarkt

Hattem - Rond Uit Hattem geeft kunstenaars op zaterdag 25 mei een groots podium in de historische binnenstad van Hattem. Kunstenaars uit het hele land presenteren hun werk op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Maar ook de andere delen van de binnenstad bruisen van activiteiten.

Er zijn niet alleen kunstenaars uit het hele land actief. Ook de leden van het Beeldhouwersgilde Hattem zijn nadrukkelijk aanwezig. Zo zal wethouder Auke Schipper om 10.30 uur de nieuwe wisseltentoonstelling openen in de Stadstuin bij de Dijkpoort. En bij het Daendelshuis naast het Bakkerijmuzeum zijn beelden van het Beeldhouwersgilde te bezichtigen en demonstreren zij hun vaardigheden. Kinderen worden uitgenodigd om zelf een beeldje in mergel maken. Speciaal voor hen worden er tafels en banken geplaatst. Voor € 2.00 krijgen zij een stuk mergel en kunnen ze onder leiding van docenten iets moois maken dat ze mee naar huis mogen nemen.

Tijdens de Kunstmarkt voorziet Rond Uit Hattem de fraaie historische binnenstad van allerlei vormen van kunst. Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar demonstreren kunstenaars hun werk, en bieden het te koop aan op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels. In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops. Bezoekers kunnen lekker schilderen op een echte auto, beeldhouwen, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie sieraden maken.

Het thema dit jaar is Rembrandt, en er komt een grote print van de Nachtwacht met gaten erin waardoor de mensen foto's kunnen maken met de familie erin. Verder zijn er kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen. In het Molenhuisje is een expositie met keramiek en sieraden. Dit jaar presenteren zich ook een aantal kunstenaars van de Nunspeetse School en de Vrije Academie Nunspeet aan de hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en ook kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een heuse verftrommel. En in de Kruisstraat is te zien dat sokken breien weer helemaal hip en hot is.

Kleinkunstpodia

Bij diverse Kleinkunstpodia kunnen bezoekers genieten van mooie verhalen en intieme muziekoptredens van Cinnamon, Draadkunst, Jan Doedels, Lyssna, Stop Talking, Nenoni, VocalLab, Hanita en het duo Arie & Sander. En in de Ridderstraat is dit jaar een gezellig muziekpodium waar oude LP's worden gedraaid. Men draait ook verzoekjes en bezoekers kunnen ook hun eigen LP's meenemen!

www.ronduithattem.nl

Jan Nitrauw
Meer berichten